Belföld

2015.03.31. 14:34

Várható időjárás szerda estig

Szerdán a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre és a délnyugati tájakat leszámítva több helyen záporra kell számítani.

Kedd délutánra nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor. Délután, este néhol zivatar, napközben a Mátrában és a Bükkben hózápor, az északi határvidéken helyenként átmenetileg havas eső is előfordulhat. Éjszaka északnyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és reggelre az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős idő várható.

Szerdán a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre és a délnyugati tájakat leszámítva több helyen záporra kell számítani. A Mátrában és a Bükkben szerdán is lehet hózápor. Szeles idő várható; kedden a délnyugati, estétől az északnyugatira forduló szelet kísérik erős, sokfelé viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 10 fok körül, 7 és 13 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

Továbbra is egy Észak-Európa fölött örvénylő többközéppontú ciklon határozza meg kontinensünk legnagyobb részének időjárását. Emiatt Közép-, Nyugat- és Észak-Európában változékony, gyakran felhős, csapadékos, nagy területen szeles az időjárás. Enyhe, az átlagosnak megfelelő az idő, Németországban például 7, 11, Svédországban 1 és 7 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. Spanyolország fölé anticiklon nyúlik be, így ott napos az idő, és 25, 30 fok közé is felmelegszik már délutánra a levegő. Ugyancsak leszálló légmozgások alakítják a Kelet-európai-síkság időjárását, de ott még borongós, párás, télies az idő, 0 fok körüli a jellemző maximum-hőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence térségében változékony, szeles időre van kilátás, nagy területen viharossá fokozódik előbb a délnyugati, majd az északnyugati szél.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik