Belföld

2015.01.20. 17:39

Béremelésért tüntetnek kulturális dolgozók a fővárosban

A kultúra és a kulturális dolgozók megbecsüléséért, béremelésért kezdődött tüntetés kedd este a fővárosban.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) szervezésében tartott demonstráción felszólalók - köztük Csóti Csaba KKDSZ alelnök - arra hívták fel a figyelmet, hogy a kulturális ágazatban már tíz éve nem kaptak béremelést.

Résztvevők a kultúra és a kulturális dolgozók megbecsüléséért, béremelésért, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) szervezésében megtartott demonstráción Budapesten, az V. Széchenyi téren 2015. január 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A demonstráción szolidaritását fejezte ki az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség képviseletében Josef Krejbych, aki arra szerint a magyar kormánynak fel kellene ismernie, hogy a kultúra széleskörű gazdasági és társadalmi jelentőséggel bír.

A mintegy négyszáz demonstráló a beszédeket követően - fáklyával a kezében - a Magyar Tudományos Akadémia épülete elöl a V. kerületi Szalai utca irányába indult el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!