Belföld

2011.03.25. 14:53

Raffael pólójából származó textilszálakat találtak Cozma ruháján

Raffael Sándor elsőrendű vádlott sötét pólójából származó textilszálakat találtak a Marian Cozma által viselt két-fehér csíkos pólón; erről az igazságügyi vegyészeti szakértő számolt be pénteken a Cozma-ügy tárgyalásán, a Veszprém Megyei Bíróságon.

MTI

Károly Istvánné szakértő elmondta: Marian Cozma, Zarko Sesum és Ivan Pesic sértett több ruhadarabját vizsgálták meg, az emberöléssel vádoltak esetében pedig 30 ruhadarabon kerestek mikroszálakat, üvegmaradványokat. Közlése szerint Raffael pólójából származó barna szálat találtak Ivan Pesic ruházatán is, három gyapjúszálat pedig - ezek Pesic pólójából származtak - Raffael pólóján fedeztek fel.
   
A bíróság pénteken kimondta azt is - tekintettel a csütörtökön elhangzott orvosszakértői véleményekre -, hogy több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként is minősülhet Ivan Pesic vesén szúrása és Zarko Sesum fejbe rúgása. Ivan Pesic veséjét kettévágta a szúrás, 10 centiméteres volt a szúrt csatorna és a kézilabdázó fél órán belül meghalt volna, ha nem kerül műtőasztalra - hangzott el az orvos szakértő véleményeként.
   
Erre vonatkozóan azonban a vádiratban életveszélyt okozó testi sértés szerepel. A bíróságot köti a bűncselekmények vádirati minősítése, ám ha az eljárás során a vádtól eltérő bűntetti tényállás merül fel - ez esetben például a vádiratban foglaltaknál súlyosabb -, annak megállapítását köteles megtenni. Az ügyész a vádat - a vádbeszédek elhangzása előtt - még bármikor módosíthatja.
   
A bíróság a pénteki tárgyaláson elutasította Bihari Csaba ötödrendű vádlott szabadlábra helyezési kérelmét.
   
A bíróság a tárgyalást április 11-én folytatja.
   
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. január 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Persicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!