Belföld

2011.02.23. 19:15

Hatvanmilliónyi lopott ruha

Címkék#loás#ruha

Hatvanmillió forint értékű, Németországból származó, lopott ruhaneműt foglaltak le Tolna megyei rendőrök a napokban Simontornyán.

MTI

   
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) felderítő osztályának munkatársai vasárnap délelőtt egy simontornyai, már megszűnt cég területén álló nyerges vontatóban találtak rá a rakományra - tájékoztatott Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense.
   
Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a ruhákat 2010. október 28-án lopták el Németországból, tulajdonosuk egy nemzetközi cégcsoport. A TMRFK közleménye szerint a szintén simontornyai fuvarozócég tulajdonosa a rendőröknek egy hamis fuvarlevelet mutatott be, amelyen az állt, hogy az áru Hollandiából származik, és Dunaújvárosba kellett volna szállítani; a vontatmányt azonban nem az okmányon szereplő jármű vontatta.
   
Az áru behozatalának körülményei még tisztázásra várnak. A szállítási cég ügyvezetőjét különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!