Belföld

2010.09.28. 18:47

Egy férfi holtteste volt a romok alatt

Egy ember holttestét találták meg a tűzoltók annak a családi háznak a romjai alatt, amely gázrobbanás miatt megsemmisült kedd délután a Pest megyei Őrbottyánban.

MTI

A  katasztrófavédelem szóvivője, Petróczi Tímea tájékoztatása szerint az épületben bekövetkezett robbanást a vezetékes gáz okozta. A Rákóczi utcában lévő régi típusú, 5 méter széles és 18 méter hosszú parasztház teljesen megsemmisült. A romok alatt a tulajdonos holttestét találták meg a tűzoltók, más ember nem tartózkodott az épületben, mivel a férfi felesége és gyermekei nem tartózkodtak otthon a robbanáskor.

A váci tűzoltóságra nem sokkal délután öt óra után érkezett a bejelentés, a tűzoltók mellett a mentők és a rendőrök is nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, de a romok alatt talált, súlyosan megsérült férfin már nem tudtak segíteni.

A szóvivő közlése szerint a hozzátartozókat rokonoknál helyezik el.
   

 

OLDALTÖRÉS: Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010




Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010




Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010




Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010

 Egy ember holttestét találták meg a tűzoltók annak a családi háznak a romjai alatt, amely gázrobbanás miatt megsemmisült kedd délután a Pest megyei Őrbottyánban. A Sajtóadatbank összeállítása a 2009 óta történt, halállal végződő gázrobbanásos balesetekről:


   
2009. február 3. - Törökszentmiklóson feltehetően túlmelegedés miatt felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán egy Móricz utcai házban. A készülék a helyéről kimozdulva nekicsapódott a ház 54 éves tulajdonosának, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.
   
2009. február 20. - Polgáron, a Dante utcában valószínűleg gázrobbanás következtében felrobbant egy lakóház. A nagy erejű robbanás következtében négy szomszédos lakóépület is súlyosan megrongálódott, további hat-nyolc házban különböző mértékű kár keletkezett. A balesetben két ember, a 74 éves anya és 32 éves fia meghalt.
   
2009. április 25. - A Fejér megyei Soponyán kigyulladt egy családi ház palafedésű tetőszerkezete, és a ház mögötti melléképület garázsként szolgáló része. A tűz következtében a garázsban tárolt hét gázpalack felrobbant. A balesetben egy fiatalember meghalt, hárman megsérültek, egy tűzoltó pedig oltás közben a hőségtől lett rosszul.
   
2010. január 8. - Egy tömítetlen gázkonvektor miatt robbanás történt Budapest V. kerületében, a Balaton utca 12. szám alatti ház egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épületből 86 embert költöztettek ki, a kár több száz millió forint.
   
2010. március 28. - Gázszivárgás miatt történt robbanás egy mezőkeresztesi családi házban. A robbanás egy 61 éves férfi halálát okozta. A vizsgálat megállapította, hogy a férfi a ház konyhájában, a gáztűzhelynél saját maga idézte elő a robbanást.
   
2010. június 23. - Egy ötven év körüli asszony meghalt, hatan könnyebben megsérültek, amikor gázrobbanás történt Nyíregyházán, egy Arany János utcai négyemeletes társasházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!