Belföld

2010.06.09. 13:28

Sólyom László átadta a kinevezési okmányokat az új vezérkari főnöknek

Átadta Sólyom László köztársasági elnök a kinevezési okmányokat Benkő Tibor altábornagynak, a Magyar Honvédség új vezérkari főnökének szerdán - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

MTI

A köztársasági elnök június 6-i hatállyal nevezte ki a Honvéd Vezérkar főnökévé Benkő Tibor altábornagyot, Hende Csaba honvédelmi miniszter előterjesztésére. A köztársasági elnök szerdán adta át a kinevezési okmányokat a vezérkari főnöknek.
   
A hivatal tájékoztatása szerint a ceremóniát követően a frissen kinevezett legfőbb katonai vezető tájékoztatta az államfőt a honvédség részvételével folytatott árvízi védekezés aktuális állásáról is. Ezzel kapcsolatban Sólyom László hétfői, helyszínen tett látogatásának tapasztalataira utalva elismerését fejezte ki a katonák erőfeszítéseiért - olvasható a közleményben.
   
A hivatal arról is tájékoztatást adott, hogy Sólyom László korábban a nap folyamán fogadta Tömböl László vezérezredest, a Magyar Honvédség leköszönt vezérkari főnökét, akinek megköszönte eddigi eredményes munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!