Belföld

2009.11.18. 06:12

Megtalálták az öt eltűnt fogyatékos gyereket

A magyar-szlovák határ mellett sikerült megtalálni a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekeket.

MTI/AP

Az  öt gyerek  kedden délután nem tért vissza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán lévő speciális iskolába és diákotthonba.Az öt fiú közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos.Tornanádaska határ menti település, hegygerinc veszi körül, amely átnyúlik Szlovákiába.

A gyerekek eltűnését kedden este hat órakor jelentették az edelényi rendőrőrsön. A gyerekeket nagy erőkkel - az edelényi rendőrkapitányság állományával megerősítve - keresték, ám a rossz látási viszonyok  miatt éjszaka rövidebb időre fel kellett függeszteni  a kutatást a 14-17 éves fiúk után, akik gombát szedni mentek az erdőbe.  folytatják a keresést, amit eddig huszonnyolcan - tűzoltók, rendőrök, erdészek és a terepet ismerői - végeztek.  

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán reggel közölte: megvannak a gyermekek, éppen feléjük tartanak a rendőrök. Sikerült velük felvenni a kapcsolatot mobiltelefonon, kétszer is beszéltek.

A gyermekek elmondták, találtak egy Magyarországot jelölő határkövet, beolvasták ennek számát, így sikerült feltérképezni a pontos helyüket. Már elindultak feléjük, így hamarosan visszatérhetnek a tornanádaskai speciális iskolába és diákotthonba.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!