Belföld

2009.05.20. 16:00

Nem lőfegyver a Rózsa Flores Eduardo házában lefoglalt pisztoly

Budapest - Mint a rendőrség közölte, nem minősül lőfegyvernek a Rózsa Flores Eduardo szurdokpüspöki házában lefoglalt pisztoly.

zaol.hu

A kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleménye alapján a lefoglalt, elöltöltő rendszerű pisztoly nem minősül lőfegyernek - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dankóné Nagy Éva, aki azt is közölte, hogy lőszernek minősül viszont és engedélyköteles a 7,62 milliméteres kaliberű, Tokarev típusú pisztolyhoz-géppisztolyhoz való töltény, valamint a nyolc vaklőszer.

A rendőrség nyomozást folytat annak megállapítására, hogy kinek a kizárólagos tulajdonát képezték ezek a tárgyak - mondta a szóvivő.

 A Bolíviában lelőtt Rózsa Flores Eduardo házában április 18-án folytattak házkutatást. A rendőrök akkor lefoglaltak egy robbanóanyag elkészítésére és működtetésére alkalmasnak látszó tárgyat is, amelyről a tűzszerész szakértő már korábban megállapította, hogy tartása engedélyhez kötött.  A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a férfinak volt-e erre engedélye.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy terrorista csoportot, amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgárságú Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgárságú Mario Tadicot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!