Belföld

2009.05.27. 13:47

Elküldenek százöt dolgozót Peremartonban

Peramarton - A Yara Hungaria Kft. véglegesen leállítja a peremartoni műtrágyagyártást, de továbbra is jelen lesz Magyarországon és a környező piacokon.

zaol.hu

Olli-Matti Toivanen, a norvég tulajdonban lévő Yara Hungaria Kft. ügyvezetője tájékoztatása szerint a tavaly októberi leállást követően a Yara úgy döntött, hogy véglegesen leállítja a termelést Peremartonban és létszámcsökkentést hajt végre. 

Mint a Napló online Zajacz István gyárigazgatótól megtudta, a döntéssel százöt ember munkahelye szűnik meg. A leépítést két lépcsőben hajtják végre. 

A hírek szerint a döntés mögötti legfőbb indok az az elhúzódó pénzügyi válság, amely mélyen érintette a Peremartonban gyártott termékek iránti globális keresletet.

Emellett a Peremarton fő piacán a termények alacsony ára nem javult és a vevők vásárló ereje is folyamatosan korlátozott maradt. Ehhez adódott még, hogy a Peremartonban alkalmazott technológia jelentős beruházást igényelne annak érdekében, hogy a gyártási költségeket globálisan is versenyképessé tegye.

Stratégiai döntése alapján a Yara Magyarországon és környező piacokon továbbra is jelen kíván lenni - egy a hozzáadott értékekkel bíró termékekre és megoldásokra fókuszáló business modell bevezetésével.

Erre való tekintettel a cég megtartja az értékesítő munkatársait és az értékesítést támogató szervezetét, akik az új stratégiának megfelelően folytatják az üzletmenetet.

Forrás: naplo-online.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!