Belföld

2009.04.01. 05:00

Prikkel-gyilkosság: ma helyszíni tárgyalás

Mezőszilas, Igar - Szerdán helyszíni tárgyalással folytatódik a mezőszilasi Prikkel házaspár brutális meggyilkolásával gyanúsított <i>N. József</i> és édesapja pere.

nincs nev

A Fejér Megyei Bíróság Édl Gabriella büntetőtanácsa N-ék házától indulva, felkeresi és megtekinti azt a nehezen megközelíthető, fákkal körülvett völgykatlant, ahol megtalálták Prikkelék felgyújtott terepjárójának roncsait, benne - hemogenetikai vizsgálat által is igazoltan - a házaspár földi maradványaival - közölte a Fejér Megyei Hírlap

A mezőszilasi N. Józsefet és édesapját - társtettesként - előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, továbbá jelentős kárt okozó rongálás bűntettével vádolják. A vádirat szerint azért, hogy megszabaduljanak a Prikkeléktől kapott 10 millió forintos kölcsön visszafizetésének terhétől, 2006. december 29-én az adósság visszafizetésének ürügyével a házukba hívták őket, s szóváltás után mindkettőjüket halálra verték. 

A holttesteket összekötözték, az asszonyt a terepjáró hátsó ülésére, a férfit a csomagtartóba tették, s a Mezőszilassal szomszédos Igar község határában, az elhagyott völgykatlanban felgyújtották az autót. A roncsot január 4.-én találták meg. 

Cikkek, előzmények a Prikkel-ügyről, ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik