Belföld

2009.01.02. 03:28

Válság és tűzijáték (képgalériával)

<b>Zalaegerszeg</b> - Tegnap este újra megtelt a Dísz tér és a környező utcákban is sokan álltak: az önkormányzat hívta meg újra a helyieket, hogy együtt köszöntsék az épp csak elkezdődött 2009-es esztendőt.

Varga Andor

A városházánál már délután öt órakor elkezdődtek a programok: a gyülekező emberek a városi tévé filmösszeállítása, illetve lapunk kivetített sajtófotói segítségével idézhették fel, mennyi pozitív történés fért bele Zalaegerszeg 2008-as évébe. Később a Lobo Latino hangulatzenekar küzdött ritmusaival a kemény hideg ellen (ők a tűzijáték után is visszatértek még), majd az Igazgyöngy Hagyományőrző Együttes lépett fel.



A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat is!
Fotó: Pezzetta Umberto

Utóbbiakat a városi közgyűlés tagjai és a történelmi egyházak képviselői váltották a színpadon, akik közül elsőként Papp Tihamér ferences plébános köszöntötte az új esztendőt. Őt dr. Gyimesi Endre polgármester követte.

Azzal kezdte beszédét, hogy rossz idők járnak az országra, ám a magyarság történetéből bőven meríthető reménység a kilábalásra, Szent István népe ugyanis a mostaninál sokkal nagyobb bajokon is úrrá lett már története során. A város első polgára hangsúlyozta az önbecsülés és az összefogás fontosságát, valamint rámutatott, hogy a zalaegerszegi emberek tettrekészsége is a válságon való felülkerekedés egyik záloga. Beszélt arról is: a helyi erőfeszítéseknek különösen nagy jelentősége van akkor, amikor az állam úgy igyekszik úrrá lenni a gondokon, hogy elvesz az emberektől, lévén képtelen fenntartani a jóléti rendszert.

Gyimesi Endre címszavakban maga is felidézte az elmúlt év legfontosabb helyi történéseit, a jövő jegyében köszöntve azt az 523 kisbabát, akik 2008-ban Zalaegerszegen látták meg a napvilágot. Majd név szerint is Imre Marcellt, aki pedig tegnap délelőtt, az újév első egerszegi babájaként világra jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!