Belföld

2008.10.27. 03:28

A két testvért holtan találták a lakásukban

<b>Várvölgy</b> (há) - Idős testvérpárt találtak holtan a községbeli lakásukban szombaton. A kettős tragédia ügyében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást.

Horányi Árpád

A faluban aznap rendezte meg az idősek napját az önkormányzat.

- Vártuk oda a Kálmán bácsit, ő tavaly is eljött, a nővére már hosszabb ideje fekvőbeteg volt - mondta Szánti József polgármester. - Arról hallottam, hogy otthonba készülnek. A tragikus hír eljutott hozzánk: a történtekről egyelőre szóbeszéd járja, gyilkosságról és öngyilkosságról hallani, s állítólag búcsúlevelet is hagytak hátra.

Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton este a következőt közölte a nyilvánossággal: Ma délelőtt, várvölgyi otthonukban holtan találtak egy 84 éves asszonyt és testvérét, egy 75 éves férfit. A rendőrségi helyszíni szemle adatai szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy a férfi megölte a nővérét, majd önmagával is végzett. A főkapitányságon emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a tragédia körülményeinek tisztázására.

A faluban érdeklődésünkre a vasárnapi miséről hazafelé tartók mutatták meg a házat, ahol az eset történt.  A tragédia helyszíne Fotó: Horányi Árpád

- Beszélnek össze mindent, méghogy az az idős ember megölte volna a nővérét?! - így egy asszony a közeli szomszédságból. Nem tagadja, ő találta meg holtan az idős nőt, aki szerinte végelgyengülésben halt meg. Hozzátette: - Majd a rendőrség mindent kiderít, felesleges itt kérdezősködni...

Vannak, akik tudni vélik, hogy az idős ember a nővérét megfojtotta, majd a melléképületben felakasztotta magát. Az állítólagos búcsúlevél szerint készültek a halálra.

- Nem akarunk pletykába keveredni - hárította el a kérdést több szomszéd is. Úgy hírlik, a faluban nincsenek rokonaik a testvéreknek.

A búcsúlevél léte után érdeklődve a rendőrségtől sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik