Alsónemesapáti

2010.04.22. 11:54

Szakmai konferencia és műhelymunka a Csertán Sándor Általános Iskolában

A közelmúltban két sikeres pályázatról számolhattunk be, melynek céljai a hátrányos helyzetű tanulók felzárkózásának elősegítése az Alsónemesapáti - Nemesapáti Csertán Sándor Általános Iskolában, valamint Alsónemesapáti községben.

Horváth László

A sikereses pályázatoknak köszönhetően a közelmúltban adták át Alsónemesapátiban a "Várlak Tanodát"; míg Nemesapátiban a helyi általános iskola olyan közoktatási intézményi hálozatba került, amely a hospitáció révén hozzájárul a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált oktatását segítő pedagógiai módszertanok alkalmazásához.


Április 21-én, szerdán több dél-dunántúli oktatási intézmény vezetője, oktatója látogatott el a Csertán Sándor Általános Iskolába. A vendégeket - köztük Dallos Tamásné Esélyegyenlőségi Igazgatóság irodavezetőjét - Fehér Attila intézményegység-vezető tájékoztatta a nyertes pályázatról. Majd, Szabó Katalin iskolaigazgató és Balaton Józsefné polgármester mutatta be a közelmúltban átadott Várlak tanodát.

A szakmai program ezt követően Nemesapátiban folytatódott, ahol a pedagósusok megtekintették a Szent Miklós tiszteletére épült római katolikus plébánia-templomot; majd résztvette egy-egy felzárkóztatást segítő tanórán. A szakmai konferencia konzultációkkal ért véget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!