Hirdetés

2024.03.27. 14:38

Az Invisalign fogszabályozás első lépései

Az Invisalign egy népszerű és hatékony fogszabályozási módszer, amely átlátszó műanyag lemezek segítségével korrigálja a fogak helyzetét anélkül, hogy feltűnő lenne. A kezelés folyamata egyszerű, de hatékony, és a páciensek számára általában kényelmes és diszkrét megoldást nyújt a fogszabályozásra. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az Invisalign kezelés főbb lépéseit és folyamatát, hogy az olvasók teljesen tisztában legyenek azzal, mi vár rájuk ezen a fogorvosi úton.

Zaol.hu

Forrás: fogaszat-pest.hu

Az Invisalign kezelés első lépése a konzultáció és a tervezés. Ebben a szakaszban a fogorvos vagy az ortodoncista alaposan megvizsgálja a páciens száját, fogait és állkapocsának struktúráját. Ez lehetővé teszi számára, hogy meghatározza, hogy az Invisalign megfelelő-e a páciens számára, és tervezzék meg a kezelés részleteit. A konzultáció során a páciens részletes tájékoztatást kap az Invisalign kezelésről, az elvárásokról és az esetleges költségekről is.

Digitális lenyomatvétel

Miután a páciens és a fogorvos vagy az ortodoncista egyetértett a kezelésben, következik a második lépés, amely a digitális lenyomatvétel. Ehhez az Invisalign speciális szkennerrel pontos digitális lenyomatot készít a páciens fogairól. Ez a digitális lenyomat alapján készül majd az Invisalign lemezek sorozata, amelyek az egyes kezelési lépéseknek felelnek meg.

Kezelési terv kidolgozása

A digitális lenyomat elkészítése után következik a harmadik lépés, amely a kezelési terv kidolgozása. Az Invisalign szoftver segítségével a fogorvos vagy az ortodoncista elkészíti a páciens egyéni kezelési tervét. Ez a terv részletesen meghatározza, hogy hogyan fogják mozgatni a fogakat az Invisalign lemezek segítségével, és hány lépésből fog állni a teljes kezelés.

Jöhet a gyártás

Miután elkészült a kezelési terv, a negyedik lépés az Invisalign lemezek gyártása. Az Invisalign lemezek egyedileg készülnek a páciens fogaihoz és az általuk kívánt kezeléshez. A gyártás során minden egyes lemez pontosan megfelel az adott kezelési fázisnak, és azokat az előírt sorrendben használják a fogak fokozatos korrigálásához.

Folyamatos csere

Az Invisalign kezelés során a pácienseknek rendszeresen cserélniük kell az Invisalign lemezeket a kezelési terv szerint. Ez a kezelés ötödik lépését jelenti, és általában minden két héten vagy annál gyakrabban történik. Az új lemez viselése fokozatosan mozgatja a fogakat a kívánt pozícióba, hogy elérjék az ideális fogazatot.

Jöhet a gyönyörködés

A kezelés hatodik és utolsó lépése a végleges eredmények elérése. Miután a páciens végigment az összes Invisalign lemezen, és a kezelés befejeződött, a fogorvos vagy az ortodoncista alaposan megvizsgálja a fogakat, hogy meggyőződjön arról, hogy elérték-e a kívánt eredményeket. Ha igen, a páciens további utasításokat kap arra vonatkozóan, hogyan kell megőrizni és karbantartani az elért eredményeket.

Az Invisalign segítségével a fogak korrigálása diszkréten és kényelmesen történik, miközben a páciensek az elvárt eredményeket érik el. Ezért az Invisalign népszerű választás azok számára, akik fogszabályozásra vágynak, de nem szeretnék a hagyományos fém fogszabályozókat viselni. A kezelést keressük az Optimum fogászatnál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában