TeSzedd!

2024.04.27. 17:00

Gálafajen önkéntesek szedtek szemetet szombaton

Évek óta megrendezik a megyeszékhely gálafeji városrészében a tavaszi szemétszedést, amely az utak környékét és a ligetes erdőrészletek megtisztítását célozza. Szombaton délelőtt, köszönhetően a korábbi évek alatt megerősödött környezettudatosságnak is , kevesebb szemetet talált a Szilasi Gábor önkormányzati képviselő vezetésével dolgozó csapat.

Arany Horváth Zsuzsa

Molnár István, Orosz Balázs és Szilasi Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Az utak mentén jellemzően autókból kidobott italflakonokat, cigaretta dobozokat talált a 15 fős önkéntes társaság. A szemetelési hajlandóság örvendetesen csökken, jelezték a résztvevők, korábban két 10 köbméteres nagy kuka is megtelt.

Fotó: Pezzetta Umberto

- A város segítségét is élvezzük, de a TeSzedd! országos akcióhoz csatlakozik a Gálafejért és Vakarosért Egyesület, valamint a polgárőrség, idén a város biztosított számunkra kesztyűket, a zsákokat a TeSzedd! adja, és az elszállítást is végzi - mondta a Sugár utcai helyszínen Szilasi Gábor, hozzátéve, egészen Besenyőig és az Alsóerdőig terjed gyűjtésük.

Nagyon sok az életvitelszerűen Gálafejen élő család, mondta a képviselő, közel 300-an lakják, így nemcsak hét végén telnek meg a domboldalak. Az ott lakók számára évente szerveznek lomtalanítást, a zöldhulladékot a hulladékudvar fogadja, égetni csak október és március között lehet, ebben az évszakban már nem tilos. A szelektíven gyűjtött szemetet havonta, a kommunális hulladékot hetente szállítják el Gálafejen, bár a szűk utcák miatt csak kisebb szemétszállító autók járhatnak.

Két éve a gyűjtéskor a Nimród Vadásztársasággal karöltve tisztították az erdőszelvényt, amelyben még autógumit, bútorokat is találtak. Az illegális lerakókat azóta felszámolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában