A Sugár utca és az élménypark között újult meg

2024.05.09. 19:30

Újabb kerékpárút-fejlesztés Zalaegerszegen

Felújították Zalaegerszegen az alsóerdei kerékpárút-hálózat Sugár utcai csatlakozás és Alsóerdei Sport- és Élményközpont közötti 462 méteres szakaszát. A beruházást nettó 22,4 millió forint saját erőből finanszírozta Zalaegerszeg önkormányzata.

Antal Lívia

Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor az alsóerdei kerékpárút felújított szakaszánál

Fotó: Antal Lívia

A helyszíni bejáráson Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a 2024-ig tartó ötéves önkormányzati ciklusban egyik fontos cél volt a kerékpárutak fejlesztése. Alapvetően két szempont volt, a városon belüli folytonosság elérése, illetve az országos kerékpáros úthálózatba való csatlakozás. A polgármester kiemelte, hogy 2019-ből mostanáig összességében 22 kilométer hosszúságú kerékpárutat építettek ki. Nemrég adták át a botfait, most az alsóerdei szakaszt, és megkapták a jóváhagyást a teskándi kerékpáros csatlakozás közbeszerzésének kiírására, amely beruházás nagyságrendjét és a megépítendő kilométerek számát tekintve a város legnagyobb kerékpárút-fejlesztése lesz.

Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője méltatta, hogy az Alsóerdőt érintő beruházás-sorozatban a közvetlenül a sport- és élményközpont előtti kerékpárút-szakaszok is megújultak. Mint mondta, a nagyon rossz állapotú utat alapjaitól kezdve állították helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában