Emelik a tétet Sopronban

2023.04.14. 19:30

Szombaton meglepné a ZTE KK a házigazdát

Címkék#ZTE KK

Szombaton Sopronban, ha sportról van szó, nem kétséges, hogy a kosárlabda áll majd a figyelem középpontjában. Ennek része lesz a Sopron-Zalakerámia ZTE KK férfi bajnoki negyeddöntő második felvonása, amit 19 órától rendeznek meg. A szerdai első mérkőzésből kiindulva ismét nagyon kemény mérkőzés vár Sebastjan Krasovec együttesére.

Kerkai Attila

Mitchell Smith (a labdával), a ZTE KK centere is kulcsszereplő lehet Fotó: Pezzetta Umberto

Nagy forgalom lesz szombaton a Novomatic Arénában, hiszen 15 órától rendezik meg a női bajnoki döntő első találkozóját, a Sopron Basket-Győr összecsapást, majd ezt követi 19 órától a Sopron és a ZTE KK férfi csapatainak újbóli találkozója. Az előzmények ismertek, szerdán egy végletekig kiélezett mérkőzésen a ZTE KK 117-112-re győzött hosszabbítás után. Az a találkozó is megmutatta, hogy a Sopron remek légiósokból és biztoskezű magyar kosarasokból áll, ha éppen arra van szükség.

Mondjuk, ugyanez az egerszegiekről is elmondható. A szerdai összecsapáson a 45 perces csata végén 15 triplát dobott a ZTE KK (34 kísérlet, 44%-os mutató), míg a vendég Sopron 17 hármast ért el (34 kísérlet, 50%), ami meg is magyarázza az összesen elért 229 pontot.

A tét most az, hogy a Sopron ki tud-e egyenlíteni a párharcban, vagy a ZTE KK 2-0-ra növeli az előnyét. Az biztos, hogy Sebastjan Krasovec csapata megkapja majd a támogatást az egerszegi drukkerektől, hiszen pénteken délben a klubtól kapott tájékoztatás szerint minden vendégjegy (150 db) elkelt. Túl sok mindent ilyenkor már nem lehet elmondani. Mindenesetre a ZTE KK szlovén vezetőedzőjét arra kértük, hogy néhány mondatban foglalja össze, mire készülnek és mit tart a legfontosabbnak annak érdekében, hogy sikerüljön az idegenbeli bravúr.

– Szerintem szerdán mindenki láthatta, hogy a Sopron nagyon kemény ellenfél, amely remek formában van és olyan csapat, amelynek játékosai kiválóan dobnak - nyilatkozta lapunk megkeresésére a szakvezető. –  Nagyon fontos, hogy szerencsére sikerült megszerezni a győzelmet, ezzel együtt az előnyt a párharcban, de szombaton hasonlóan kemény mérkőzés vár ránk, mint volt a szerdai. A védekezésünkön kell javítani, ha esélyt szeretnénk kapni idegenben, mert ez mindenképpen kell hozzá. Ami fontos még, hogy kellően regenerálódjunk, hiszen kimerítő mérkőzés van mögöttünk. Elemeztük a játékot és azon dolgoztunk, hogy meg tudjuk lepni a Sopront a saját otthonában. Az előny nálunk van, de mindenki tudja, hogy a végső sikerhez három győzelem kell, úgyhogy továbbra is nagy odafigyelésre van szükségünk, hogy később mi ünnepelhessünk.

A playoff szombati negyeddöntőinek további programja (zárójelben az állás): Kecskemét-Alba Fehérvár 18.00 (0-1), Körmend-Szolnok 18.00 (0-1), DEAC-Falco KC 18.00 (0-1).

Korábbi híreink:

https://www.zaol.hu/helyi-sport/2023/04/a-zalakeramia-zte-kk-a-raadasban-multa-felul-a-sopron-csapatat

https://www.zaol.hu/helyi-sport/2023/04/igy-ertekeltek-a-csapatok-a-zte-kk-sopron-meccs-utan

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában