Rendőröket, polgárőröket köszöntöttek Zalakaroson

2024.04.24. 08:00

Pénzben is mérhető a biztonság

A helyi rendőrőrs és a polgárőrség tagjait köszöntötte kedden a Civil Házban Novák Ferenc polgármester Szent György-nap alkalmából.

Pásztor András

Novák Ferenc polgármester (balról) és Vereckei Csaba, Zala vármegye rendőrfőkapitánya

Fotó: Szakony Attila

Novák Ferenc felelevenítette: Zalakaroson 1993 szeptembere óta működik rendőrőrs, melynek állománya a fürdőváros mellett a környező kistelepülések közrendjét is óvja.

- Zalakaros nevében szeretnék köszönetet mondani a munkájukért, hiszen a város egyik legfontosabb értéke a biztonság - fogalmazott a polgármester, aki szerint az országos átlagnál is jobb statisztikai mutatók pénzben is mérhetők, lényegesen kevesebb turista látogatna a városba, ha nem lenne rend. - Természetesen az önkormányzat is vállal anyagi áldozatot a biztonság növelése érdekében, a térfigyelő kamerarendszer fejlesztését, bővítését tervezzük, és a nyári időszakban a Zalakarosi Fürdőn működő bűnmegelőzési irodát is támogatjuk. A jövőben pedig szeretnénk megrendezni az egyenruhás hősök napját.

A rendezvényen részt vett Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány, aki egyetértett abban, hogy Zalakaroson jó az együttműködés a rendőrség és az önkormányzat között. A főkapitány említést tett az országosan kis mértékben romló bűnügyi statisztikáról, de mint kiemelte: Zalában ez egyelőre nem érződik, vármegyei szinten a bűnesetek csökkenéséről tud beszámolni.

Az ünnepség keretében Tatár Csaba és Klein Brunó 4. osztályos tanuló trombita duója adott minikoncertet, majd az önkormányzat megvendégelte a rendőrőrs állományát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában