Az édesanyákat köszöntötték az istentiszteleten

2024.05.05. 20:00

Péntekné Vizkelety Márta: az Úr bőséges áldása segíti jelenünket és jövőnket

Nemcsak az édesanyákat, hanem a családot is ünnepeljük, hiszen Isten ezt a szerető közeget adta nekünk, fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor a hévízi gyülekezet anyák napi istentiszteletén, amelyen a protestáns közösség fiataljai versekkel, dalokkal köszöntötték „legdrágább kincsüket”.

Péter B. Árpád

A gyülekezet fiataljai verses-zenés műsorral köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat

Fotó: PBÁ

Igehirdetésében a lelkész azt mondta, ezen ünnepen „hálát adunk az Úrnak mindannyiunk családjáért: feleségünkért, férjünkért, a nagy- és dédszülőkért, akik erős oszlopként, drága támogatóként ott állnak gyermekeik, unokáik s dédunokáik mellett”. Úgy folytatta: Isten ajándékozott nekünk életet, családot, gyermekeket, s az ő áldása segíti jelenüket és jövőjüket.

– Az Úr Jézus egész lényét nekünk adta, minden itt, a Földön töltött perce az emberekért volt, azért, hogy a mi életünket megmentse, megváltsa, boldoggá tegye – tanított Péntekné Vizkelety Márta, idézve Krisztust, aki azt kérte tanítványaitól s népétől: 

Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, mert övék a mennyek országa.

A lelkipásztor hangsúlyozta, Jézus az ember földi boldogságát és az örök üdvösséget ajándékozza mindannyiunknak, s szeretetre, becsületre, igazságra, tisztességre tanít bennünket, megmutatva az élet helyes és igaz útját.

Fotó: PBÁ

– Ma anyák napja van, s ilyenkor hálát adunk a mi drága gyermekeinkért, odaengedjük Jézushoz őket, és kérjük: áldja meg mindegyiküket, ajándékozzon nekik boldog életet és a mennyek országát – fohászkodott Péntekné Vizkelety Márta, aki a gyerekekhez szólva úgy folytatta: e napon hálát adunk édesanyánkért, szüleinkért, 

akik szeretnek, mindent megtesznek, megadnak, fáradoznak, dolgoznak, s feltétel nélkül szeretnek.

Arra biztatta a fiatalokat, vegyenek példát Krisztusról életük minden napján: szeretetükkel s karjukkal körbevéve és átölelve szüleiket,

áldást kérve az életükre. Zárásként pedig egy ismeretlen szerző anyák napi versét idézte: 

Édes jó Istenem, hallgasd meg imámat, / áldd meg az én drága, édes jó anyámat. / Mily sok jót tett velem, azt el sem mondhatom, / a nevét imámba belefoglalom. / Addig vagyok boldog, míg Ő van velem, / éltesd Őt sokáig, drága Uram, Istenem!

Az istentisztelet zárásaként a gyülekezet hévízi és alsópáhoki fiataljai verses, zenés előadással köszöntötték édesanyjukat, nagymamáikat, emlékezve azokra is, akik e földi létben már nincsenek velünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában