Melinda Kupa

2024.04.25. 18:30

A címvédő zalaiak nyerték a tűzoltó versenysorozat első futamát

A Letenyei Körzeti Egyesület csapata nyerte a 2024-es országos ifjúsági tűzoltó versenysorozat, a Melinda Kupa első futamát. Az elmúlt hét végén a Tolna vármegyei Kurd településen megrendezett versenyen nyolc csapat vett részt.

Gyuricza Ferenc

A letenyei csapat az elmúlt hét végén megtartott versenyen

Fotó: Letenyei ÖTE

A zalaiak magabiztosan, közel húsz pont előnnyel utasították maguk mögé vetélytársaikat. A két részből álló versenyen mind az akadálypályán, mind a váltópályán ők szerepeltek a legjobban.

Erről Kovács Tibor, az egyesület elnöke számolt be lapunknak. Elmondta: a Melinda Kupa olyan országos pontgyűjtő versenysorozat, amit a CTIF, azaz a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályzata alapján rendeznek meg. Az idei már a harmadik évad, a letenyeiek a kezdetektől részt vesznek benne, egyedüli zalaiként.

- Tavaly mi nyertük a versenysorozatot, ezért az idén még inkább szeretnénk bizonyítani – mondta az elnök. – A Melinda Kupa legfőbb célja, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek számára biztosítsa az utánpótlást, játékos módon terelve az önkéntes segítségnyújtás felé a gyerekeket. Akik ugyanis fiatalkorukban megismerik, megszokják, megkedvelik ezt a tevékenységet, és részeseivé válnak egy összetartó közösségnek, azok felnőttként is aktív, hasznos tagjai lesznek lakókörnyezetüknek, például önkéntes tűzoltó egyesületek tagjaiként.

A nyitó versenyen nyolc csapat vett részt. Mindez annak köszönhető, hogy a Baranya vármegyei Pogány település önkéntes tűzoltói révén újabb egyesület csatlakozott a sorozathoz. A következő, májusi futamnak már ők adnak helyet. Zalában – akárcsak az elmúlt évben – idén is két verseny lesz, augusztus közepén Kistolmácson, illetve októberben Letenyén, ahol a tavalyihoz hasonlóan a zárófutamot rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában