Időjárás

2024.04.19. 03:00

Marad a hűvösebb idő pénteken Zalában

Zaol.hu

Fotó: Fehér Márk

A köpönyeg.hu információi szerint, Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csak néhol fordul elő zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. Reggel -1 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 11-16 fok várható.

Pénteken napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Csütörtökön elszórtan, pénteken már csak helyenként lehet záporos csapadék. Csütörtökön az északi szelet nagyobb területen, pénteken a nyugatias légmozgást főleg az északi megyékben kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között valószínű, de néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 16 fok között alakul.

Tudtad?

1920-ban Gödöllőn ezen a napon 32 fokot mutatott a hőmérő, ez volt az eddigi legmelegebb április 19-én. A leghidegebbet pedig 1955-ben mérték fügödön, -8,5 fokot mutatott csupán a hőmérő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!