ZTE KK

2014.02.24. 17:35

Ki dobta a söröspoharat?

Zalaegerszeg - A Pécsi VSK-tól szombaton elszenvedett bajnoki vereség (66-76) más megvilágításba helyezett dolgokat a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda-csapatának háza táján.

Varga Andor

Ilyen volt a klub hivatalos honlapján hétfőn megjelent hír is, mely szerint a kék-fehérek a következő, tehát a 2014/2015-ös bajnoki szezon végéig meghosszabbították a csapat nemrég kinevezett vezetőedzője, a spanyol Raúl Jiménez szerződését. Ha a csapat nyert volna szombat este, vagy mondjuk most vívta volna diadalmas csatáját a Körmend ellen, nem lenne tovább miről beszélni, hiszen egy trénert, aki ilyenekre képes a csapattal, botorság lenne nem kötni a klubhoz. A Pécs elleni teljesítmény azonban nem tartozott a megismételni való kategóriába.

A ZTE KK ügyvezetője, Podlovics Péter a honlapon kérdés nélkül is sietett az ügyben magyarázatot adni: mint rámutatott, Jiménezt nem elsősorban az eredmények, hanem azok miatt az új és hasznos impulzusok miatt szerződtették, amelyekről vele kapcsolatban a tágabb szakmai stáb, és a csapat tagjai is beszélnek. Az ügyvezető maga is maximálisan elégedett a tréner munkájával, és a döntés indokaként megemlítette azt is: fontosnak tartották, hogy hamar kiderüljön az edző személye, s így vele közösen időben el lehet kezdeni tervezni a következő bajnokságra.

Aztán szombat óta új arcát ismerhetik a ZTE KK hívei a csapat légiósainak. Mondjuk a kanadai Plumb – elsősorban talán huzamos sérülései miatt – korábban sem vívta ki magának azt az elismerést Egerszegen, ami a külföldi játékosokat általában övezi. Boston és főleg Safford azonban biztosan nem játszott még olyan gyengén kék-fehérben, mint most. Pontosan azok a játékosok mondtak tehát csütörtököt ezúttal, akikre amúgy általában számítani lehet, és ez – megtoldva a gondokat azzal, hogy Gáspár ugye félig-meddig betegen vállalta a játékot – túl sok volt a zetéseknek. Másik kérdés, hogy a váratlan és jelentős hanyatlás miért következett be a játékosoknál, de az ügyben lépni kell, mert a ZTE így nemcsak a Pécsi VSK ellen lesz kevés.

Lépéskényszerbe került a klub egy másik eset kapcsán is szombaton, ez pedig az ominózus, pályára repült söröspohár ügye. A ZTE KK hétfőn közleményben tudatta: kivizsgálják a rendbontást. Amit biztosan lehet tudni: az incidens a negyedik negyedben történt, a pohár pedig a néhai B-közép szektorból repült a pályára. A klub kérte és reggelig várta az elkövető jelentkezését, illetve információkat szurkolóktól, akik látták az esetet. A hét első felében – ha másként nem megy – a bejelentések, valamint videófelvételek és fotók segítségével próbálják megtalálni az elkövetőt. Majd a sportági szövetséggel, a rendőrséggel és a biztonsági szolgálattal is konzultálnak a továbbiakról. Azt mindenesetre már most kinyilvánították: „A klub egyöntetű véleménye, hogy függetlenül a csapat és a játékvezetők teljesítményétől, ez a fajta reakció teljesen elfogadhatatlan, a Zalakerámia-ZTE KK megítélését negatívan érintő tett, amely az erkölcsi mellett anyagi kárt is jelent."

A rosszul sikerült szombat este miatt pedig főleg a klub színeiben 35 évvel ezelőtt először NB I-es meccset játszott „nagy öregeket" lehet sajnálni. Halász István, Vágvölgyi Tamás, Lázár Béla Rózsás Gábor, Ivánkovics László és társaik ennél sokkal szebb jubileumot érdemeltek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!