ZTE FC

2015.08.03. 15:01

Ritkán ront tizenegyest a zalaiak új játékosa: ez volt a második

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgó csapata döntetlennel (1-1)nyitotta az NB II új szezonját Szigetszentmiklóson, ám szó sem volt szalonremiről . Az utolsó percek eseményei, fordulatai okán lehet nem szokványos találkozóról beszélni.

Kerkai Attila

Ahogy Csank János, a ZTE FC vezetőedzője a találkozó utáni nyilatkozatában is jelezte: nézőpont kérdése, hogy jó eredménynek tekinthető-e ez a döntetlen. A hosszabbításban büntetőt hibázott, és így egyértelműen győzelmet szalasztott el együttese. Másrészt viszont, a játék képe alapján valóban ikszesnek tűnt a mérkőzés. Csank János azt hiányolta, hogy keveset játszott a zalai csapat, hiányoztak a váratlan megoldások, a cselek a szükséges pillanatokban.

A ZTE FC ugyanis nem igazán tudott feloldódni a nyitányon, hiszen döcögött a játéka, főleg a támadásai során. A sokat emlegetett labdabirtoklásban nem tudott az ellenfél fölé kerekedni és a Szigetszentmiklós védelmét sem tudta hatékonyan megbontani.

Ami pedig a találkozó végét illeti, zalai vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó percekbe Daru Bence 23. percben szerzett büntetőjének hála, majd jött a hazaiak javára megítélt büntető a 90. percben, amit nem hibáztak el. Aztán következett a 93. percben a Koller Krisztián javára ugyancsak befújt tizenegyes, ám a zalaiak nyáron igazolt játékosának lövését kivédte a hazai kapus, és itt úszott el végleg a győzelem esélye a ZTE FC számára.

- Most merre lőné a büntetőt? - tettük fel a kérdés immár hétfőn a játékosnak, aki viszont elmondta, bármennyire is bántja a dolog, legközelebb ilyen esetben újra oda fog állni a labda mögé.

- Most mit mondjak erre? - kérdezett vissza. - Az, hogy elkeseredett voltam, talán érthető, de nem is igazi sportember az, aki ha ilyen kiélezett helyzetben hibázik, ne szállna magába. Számomra azért is bosszantó ez a szituáció, mert életemben tétmeccsen ez volt a második büntető amit kihagytam. Viszont legközelebb is oda fogok állni, ha én leszek kijelölve. Most eldöntöttem, hova lövök, de a kapus elkapta az irányt...

Koller Krisztián korábbi csapataiban is kijelölt ítéletvégrehajtó volt és nem nagyon hibázott. Éppen egy pécsi esetet elevenített fel.

- Amikor a PMFC-ben futballoztam, egy szerdai MK-meccsen az Újpest ellen ellen hagytam ki a tizenegyest, aztán szombaton jött az MTK és ugyanúgy odaálltam és bepanenkáztam - mondta. - A mostani eset is zavar, de azt gondolom, hogy túl kell tennem magam rajta, így én is inkább előre tekintek.

Koller Krisztián azt még elmondta: új csapatában úgy látja sok a sikerre éhes játékos, így a szombati, Budaörs elleni hazai bemutatkozáson egyértelmű győzelmet vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!