ZTE FC

2014.09.16. 14:20

Ligakupa - Újra FTC -ZTE FC párharc

Zalaegerszeg - A Ligakupában folytatja szereplését a ZTE FC labdarúgó csapata, amely szerdán 18 órától a Ferencváros vendége lesz az új Groupama Arénában.

Kerkai Attila

A bajnoki küzdelmek mellett a Ligakupa jelenti most már a második számú sorozatot a ZTE FC számára, hiszen múlt szerdán a Magyar Kupától elbúcsúztak a kék-fehérek. Az F-csoportban két hete győzelemmel mutatkozott be a ZTE FC, amikor hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Kaposvárt, most viszont jóval nehezebb feladat előtt áll.

Egyrészt egy élvonalbeli csapat az ellenfele, ráadásul az FTC, amely idehaza fogalom és a két klub a múltban emlékezetes csatákat is vívott egymással. Bár most nem egy osztályban szerepelnek, így az elmúlt két évben elmaradt mindenkori randevújuk.

A ZTE-nek nem úgy sikerült a rajt az NB II-ben, mint tervezte, így minden mérkőzés jó alkalom, hogy csiszoljon a játékán. A Soroksár elleni szombati vereséget követően a Ligakupában nyugodtan futballozhat az egerszegi csapat, de persze megfelelő koncentrációval. A sokáig sérült Kovács Gergő most térhet vissza a csapatba, amit Lőrincz Emil vezetőedző is megerősített.

– Kovácsra az FTC ellen kezdőként számítok, hiszen felépült és szüksége van a játékra – indította ezzel keddi beszélgetésünket a szakvezető. – Közben Pajor és Tóth B., illetve Babati sem százszázalékos még, Fodornak pedig a bokája fordult alá a Soroksár ellen. Utóbbit is pihentetem, hogy a Cegléd elleni bajnokira rendbejöjjön. Fontos mérkőzés következik, komolyan kell vennünk, mert jó lehetőség sokaknak a játékra, bár ez lesz két és fél héten belül már a hatodik fellépésünk. Plusz motivációt jelenthet játékosaimnak, hogy egyrészt az FTC ellen játszanak, plusz egy olyan stadionban futballozhatnak, amilyenben eddig talán még egyikük sem léphetett pályára.

A Ligakupa F-csoportjában tehát a ZTE FC-nek már van egy sikere, míg az FTC és a Paks legutóbb ikszelt (1-1) egymással. A másik szerdai találkozón a Kaposvár a Paksot fogadja.

Ezek is érdekelhetik