Zene

2015.10.24. 11:45

Középtempós és súlyos dalok - Megjelent a Fanatic Attack második albuma

Második nagylemezét jelentette meg a napokban a thrash/death-metal zenét játszó Fanatic Attack. A részben vasi, részben zalai tagokból álló csapat ezúttal nyolc új dalt szabadított táborára, s hamarosan újabb felvétellel is jelentkeznek.

Gyuricza Ferenc

– Annyira tömény ez a zene, hogy nem érdemes 40-50 perces albumban gondolkodni, ezeket a dalokat csak kis adagokban képes megemészteni a közönség – mondja az új album kapcsán Kuczkó Gábor, a Fanatic Attack basszusgitárosa. – Ahogy korábban, ezúttal is Pőcze Ádám gitáros volt a fő dalszerző, de mindannyian hozzátettük saját ötleteinket a zenéhez. Ezúttal a death-metal stílusjegyei kaptak nagyobb teret, középtempós, súlyos dalok töltik meg a lemezt.

A változást részben a zenekar felállásában történt változásokkal indokolják a Fanatic Attack tagjai, Rettegi György személyében ugyanis új énekese van a csapatnak. Mivel az ő hangja egészen más karakterű, mint a Pőcze Ádámé, így a dallamokat is hozzá igazították.

– Gyuri nálunk debütált, ez az első zenekara – folytatta a basszusgitáros. – Eleinte volt némi nehézség, de most már egészen jól beilleszkedett, jó a hangja is ehhez a stílushoz, s frontemberként is megállja a helyét.

A zenekar második nagylemeze a II. címet kapta, a kiadója pedig a Metal Ör Die Records, a hazai underground színtér egyik elkötelezett támogatója volt.

– Az albumon nyolc dal és egy intro szerepel – árulta el Kuczkó Gábor. Közben a Fanatic Attack új produkcióra is készül, egy régi magyar zenekar, a Fantom egykori, csak demo-felvételen kiadott dalait rögzítik, ebből is készül egy kiadvány.

– A kiadónk ötlete volt, ezzel akartak  tisztelegni a Fantom munkássága előtt, mi pedig lecsaptunk a lehetőségre – tette hozzá a Fanatic Attack zenésze. – Már zajlanak a felvételek. A címe Fantomia Ultra lesz, s az eredeti demo dalai mellett egy saját számot is felteszünk rá, ebben a Jégzivatar gitárosa, Pénzes Adrián működik közre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!