Zalalövő

2015.01.29. 12:55

Az Árpád-korról szólt a vetélkedő

Zalalövő - Lezárult az Árpád örökében című megyei történelem verseny. A döntőt a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban rendezték.

Szabó Judit

A játékot tavaly októberben hirdették meg, a felhívás az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulóinak szólt. A megye iskoláiból összesen 68 diák jelentkezett és 52-en küldték vissza mind a három forduló megoldásait.

Közülük a tíz legjobb eredményt elért játékos kapott meghívást a végső megmérettetésre. A döntőn először egy írásbeli tesztlapot töltöttek ki a versenyzők, amelyre 45 perc állt a rendelkezésükre. A második feladat során képeket vetítettek az Árpád-korról, és azokhoz tartozó feladatokat kellett megoldani.

Kanizsai Léna, Molnár Andrásné, Sebestyén Zsófia, Standi Gyuláné és Vonyó Bence az eredményhirdetés után. Fotó: Salla Művelődési Központ

A döntő két fordulójában szerzett pontok összesítése után a következő végeredmény született: első helyezést ért el Sebestyén Zsófia, a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola tanulója (felkészítője Molnár Andrásné), második lett Kanizsai Léna, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja (felkészítője Andl Melinda), a harmadik helyet pedig Vonyó Bence, a zalaegerszegi Öveges iskola diákja szerezte meg (felkészítője Standi Gyuláné).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!