Zalakomár

2016.01.15. 13:34

Rászorultnak érzi magát, mégsem kapott szociális tűzifát

Zalakomár – Kőszegi Géza azzal kereste meg lapunkat, hogy a szociális tűzifaakcióban nem kapott tüzelőt, holott véleménye szerint ő is rászorult.

Horváth-Balogh Attila

Elöljáróban elmondta: meg volt győződve arról, hogy mivel idős (70 éves), súlyos beteg és a jövedelmi viszonyai sem a legjobbak, részesedik majd a szociális tűzifából.

– Nem akartam sokat, csak azt az egy köbmétert, amit mindenki más megkapott, én azonban nem, hiába nyújtottam az igényemet – mondta. – Ami a legjobban bántott, hogy olyan romák is kaptak, akiknek az udvarában bőven van tűzifa.

Kőszegi Géza úgy véli: kisebbségi nemzetiségi vezetőként sokat tett a faluért, megérdemelte volna azt az egy köbméter fát
Fotó: Szakony Attila

A férfi, aki korábban kisebbségi önkormányzati vezető is volt, elmondta: a feleségével összesen 100 ezer forint nyugdíjat kapnak, amiből eddig 30-40 ezer forintot költöttek havonta gyógyszerre.

Csárdi Tamás polgármester kérdésünkre közölte: azért nem tudott adni tűzifát Kőszegiéknek, mert a helyi rendelet jövedelmi feltételeinek nem felelnek meg. Jelezte: azt nem vehették figyelembe a benyújtott igények (ezek 200 felett voltak) elbírálása során, hogy kinek mennyi tűzifa van már az udvarában – és az akcióban kiadott egy köbméter amúgy is csak hozzájárulás, nem elég egész télre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!