Zalaegerszeg

2015.01.10. 13:54

Átépült az útpályaszerkezet, megújult a szennyvíz- és a csapadékelvezető rendszer

Zalaegerszeg – Az útpályaszerkezet teljes átépítése mellett megújult szennyvíz- és a csapadékelvezető rendszere a megyeszékhelyi Béke utcában. Az átadást szombaton délután tartották.

Arany Gábor

Ezzel az itt lakók, hangsúlyozta a kis ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester. Mint elmondta, a közel 55 millió forintos beruházásban a Béke utca északi a teljes útpályaszerkezetet elbontották, majd átépítették, mivel az ingatlanok csapadékvíz-elvezetését kizárólag a pályaszint csökkentésével lehetett megoldani. A kivitelezéskor 350 méter előregyártott betonszegélyt raktak le, közel 900 négyzetméter útfelületet aszfaltoztak le.

Az átadás pillanata. A nemzetiszín szalagot a város nevében Balaicz Zoltán polgármester és Makovecz Tamás  önkormányzati képviselő(középen jobbról balra), míg a kivitelező Zsoma-Sz Bt. képviseletében Szalai Szabolcs cégvezető (bal szélen) és Szalai János műszaki vezető (jobb szélen) vágta át
Fotó: Pezzetta Umberto

A csapadékvíz-elvezetés biztosítás érdekében közel száz méteren csapadékcsatornát és hat víznyelőaknát létesítettek. Átépítették az ingatlanok kapubejáróit is, valamint felújították a járda burkolatát  Az út újjáépítése előtt került sor a Béke utcai szennyvízcsatorna rekonstrukciójára. Ehhez  körülbelül 300 méteren gyűjtő- és bekötőcsatornát építettek ki. A problémamentes szennyvíz-elvezetés érdekében a leendő tehermentesítő út nyomvonalán 400 méter meghaladó hosszban új szennyvízcsatorna is épült a Kabók Lajos és Perlaki utca között. A augusztusban kezdődött munkát a csapadékos ősz miatt november végére befejezték be.

A polgármester elmondta, a beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta a Deák Ferenc új városépítő program részeként és a Zsoma-Sz Bt. kivitelezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!