Zalaegerszeg

2014.07.14. 08:12

Szibériai vendégek Zalaegerszegen

A nyugat-szibériai Szurgutból érkezett fiatalokat fogadtak hétfőn a városházán.

Arany Gábor

A 15 lány és 10 fiú két kísérővel 15 napos nyaralásra érkezett a zalai megyeszékhelyre. Minden évben több száz fiatalnak adnak lehetőséget, hogy az olajiparáról ismert oroszországi 300 ezres városból külföldre utazzanak nyaralni a gyerekek. Idén három úti célt hirdetett meg az önkormányzat: Görögország és Bulgária mellett Magyarországot, ahonnan az Egerszegi Sport és Turizmus Szolgáltató és Üzemeltető Kft. pályázott.

Velkey Péter köszöntötte gyerekeket

Horváth István, a csoport magyarországi kísérője elmondta, az egerszegi cég üzleti ajánlata kedvező fogadtatásra lelt Szurgutban, ez esetben ugyanis nem csereüdültetésről van szó. A kiajánlott üdülési csomagjukban a fő hangsúlyt az egerszegi Aquacity kapta, e köré szervezték a programokat. Kézműves foglalkozások, angol nyelvű órák, lovaglás szerepel a kínálatban. A két hét alatt a 9-17 éves gyerekek ellátogatnak ezen kívül a Balatonhoz, Budapestre, valamint Bécsbe is.

Hétfőn délelőtt a város nevében a gyerekeket Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője köszöntötte. Rövid ismertetőjét követően a fiatalok kérdéseire felelt. Ezt követően a város nevében ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!