Zalaegerszeg

2014.03.06. 14:36

Minden választókerületben van jelöltje az LMP-nek

Zalaegerszeg - A Lehet Más a Politika Párt az ország összes választókerületében, így Zala megye mindhárom körzetében állított jelöltet, akiket a választási bizottságok nyilvántartásba is vettek - jelezte csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Paksy Zoltán.

Horváth A. Attila

Az LMP országgyűlési képviselőjelöltje (1. számú OEVK) hozzátette: ezáltal az egész országban lehetőség lesz olyan politikai erőre szavazni, amely egyszerre utasítja el a bukott, de most újjáélesztett balliberális koalíciót és a cinikus Orbán-rendszert.

– Szeretnénk megköszönni a minket támogató polgároknak, hogy az Orbán-rendszer fenyegető légkörében is vállalták egy valós ellenzéki párt támogatását. Ez az eredmény véleményünk szerint az LMP tisztességes politizálásának köszönhető. Az ajánlásgyűjtés másik tapasztalata az volt, hogy az emberek mélységesen kiábrándultak a politikából, elutasítják és korruptnak tartják a politikusokat  – fejtette ki dr. Paksy Zoltán. Mint mondta, a jelenlegi választási törvény a demokratikus sokszínűség hamis álcájával a csalás és a visszaélés számos lehetőségét biztosítja a lebukás veszélye nélkül, vagyis tipikus Fidesz-törvény. Ennek következtében WC-papírszerű gurigáról fogunk választani, mert csak erre fér fel a sok jelölt és lista. Ez a törvény olyan, mint az elmúlt 4 év törvényei: zavaros, semmibe veszi a polgárok valós érdekeit és a Fidesznek kedvez, tette hozzá dr. Paksy Zoltán. – Arra kérjük a magyar választópolgárokat, jöjjenek el a választás napján, és mutassák meg, hogy a Fidesz nem tud hülyét csinálni belőlük,  a sok név közül is ki tudják választani azt a felelős politikai erőt, amelyre szavazni kívánnak – hangsúlyozta.

A képviselőjelölt az ukrajnai helyzetről is szólt: az LMP álláspontja szerint Orbán Viktor politikája szörnyű helyzetbe hozta Magyarországot, mert úgy tekintenek ránk, mint Putyin Oroszországának egyetlen európai csatlósára. Közölte: ezzel az Orbán-kormány a magyar történelem legrosszabb napjait idézi, a mindig rossz oldalt választó kormányzati politikát.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!