Zalaegerszeg

2013.06.06. 16:59

Pártok az árvízhelyzetről

Zalaegerszeg - Az árvízhelyzettel kapcsolatban közleményt adott ki a Fidelitas Zalaegeszegi szervezete és az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége is.

Szabó Judit

A Fidelitas zalaegerszegi csoportja fontosnak tartja, hogy a hazánkban jelenleg zajló vészhelyzetben a magyar nemzeti összetartozás jegyében megszólítsa Zalaegerszeg valamennyi polgárát, írta a szervezet.  Magyarországot elérte az árvízi hullám, amelynek  következménye, hogy családok kerülnek ideiglenesen nehéz helyzetbe. A távolság miatt nem mindenki vehet részt a helyszíni munkálatokban, de aki teheti, támogathatja a kiszolgáltatott helyzetbe kerülő családokat.   A zalaegerszegi Fidelitas kéri, hogy  pénzadománnyal segítsék  ezeket a családokat.  A támogatást a zalaegerszegi Fidesz-irodában  adhatják le. Az  összegeket a Nemzeti Összefogás számlájára utalják át, közölte Deák Milán elnök.

Az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége közleményben tudatta, hogy  a súlyos árvízhelyzetre való tekintettel mától minden pártpolitikai aktivitását felfüggeszti, amíg az országot fenyegető veszélyhelyzet el nem hárul. A következő napokban mind az MSZP helyi akciói és sajtótájékoztatói, mind pedig az utcai kitelepülések és aláírásgyűjtések szünetelni fognak. Magyarországnak most nem napi politikai küzdelmekre, hanem értékmentő összefogásra van szüksége, írta dr. Fodor Csaba elnök.  A szervezet  mától minden erejét, minden emberi és infrastrukturális erőforrását az árvíz elleni védekezésre fordítja, állt a közleményben.  A Zala megyei MSZP arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a hivatásos védelmi szervekkel együttműködve a következő napokban minden mozgósítható eszközzel segítsék az árvíz sújtotta településeken élőket.

Ezek is érdekelhetik