Vörösiszap

2011.01.06. 10:17

Az épülő lakóparkról tartanak lakossági fórumot Devecserben

Lakossági fórumot tartanak pénteken a vörösiszapömlés által sújtott Devecserben a helyi lakópark telekkiosztásával kapcsolatos kérdésekről, az építési területet várhatóan január közepén adják át a kivitelezőnek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.

MTI

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportjának összesítése szerint a károsult ingatlanok tulajdonosai közül 95-en új építésű ház, 88-an pedig használt lakás vásárlása mellett döntöttek, tízen már aláírták a támogatási szerződést.
   
Az önkormányzat 23 hektáros területet vásárolt az épülő új házaknak, a telkeket hétfőn parcellázzák újra - mondta Toldi Tamás, Devecser polgármestere az MTI-nek. Hozzátette: egyedi kertes házakat épít majd a közbeszerzés nyertese, a VeszprémBer Zrt., ikerházak és társasházak kialakítására nem volt igény.
   
A közművek kiépítése január végén kezdődhet meg, a lakóparkban több mint 100 háznak lesz hely Devecserben. Most arról egyeztetnek, hogy ki hova, kinek a szomszédságába szeretne kerülni azok közül, akik az új lakóparkba költöznek majd - tette hozzá Toldi Tamás.
   
A polgármester szólt arról is, hogy több mint 240 ház vár bontásra a kisvárosban, de bontási határozatot még nem hozott az önkormányzat. Több sérült ingatlan esetében még a szilárdsági vizsgálat eredményére várnak, illetve van olyan ház is, amelyet a helyreállítandó kategóriába soroltak.
   
Toldi Tamás elmondta, hogy a bontásra ítélt házak utcáit a rendőrség lezárja, egy múlt heti betörés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!