Vasboldogasszony

2014.09.29. 15:30

Felújították a faluház, a könyvtár és a tornaterem épületét

Vasboldogasszony - Vasárnap Mazzag Géza polgármester büszkeséggel mondta el, egyszerre három helyszínen, helyenként több funkciót is betöltő épületet adhattak át.

Mindhármat a kor igényeinek megfelelően korszerűsítették és modernizálták.

A községben a könyvtár és a faluház, az orvosi rendelő és a polgárőrség számára kialakított helység újult meg. A faluház mostantól nemcsak az önkormányzati vagy kistérségi rendezvények méltó helyéül szolgálhat, hanem akár polgári esküvők színhelye is lehet. A könyvtáron kívül a felújított épületben található a helytörténeti kiállítás, s ebben az épületben kap helyet a próbáihoz a 20 éve működő, s szép eredményeket elért községi népdalkör, s a közelmúltban szerveződött nyugdíjas klub. A sportcentrum és a tornaterem is megújult, sőt sporteszközök (futópad, kondigép, szobabicikli, ping-pong asztal), labdák, szőnyegek is várják a közönséget. Jó idő esetén kinti sportolásra nyújt lehetőséget az kosárlabda palánk. A sportcentrum biztosít helyet a megyei II.-ben játszó helyi focicsapatnak. Ezenkívül, az ifjúságot külön helyiség várja.

 

A polgármester köszönetet mondott a belügyminisztériumnak a támogatásért, a vállalkozóknak az erőn felüli áldozatos munkáért, s a lakosságnak a társadalmi munkában való részvételért. Az ünnepségen minden épületet rövid műsort követően vette birtokba a lakosság. A szereplők szívvel lélekkel készültek, a falu népe majorett csoport vezetésével vonult egyik helyszínről a másikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!