Sport

2017.06.13. 15:10

Ferenczi és Máté is az EK-csapatban!

A hétvégi atlétikai országos bajnokság után Spiriev Attila szövetségi kapitány kijelölte a csapat Európa Kupán szereplő magyar felnőtt atléta válogatott névsorát, amiben két zalai atléta is szerepel.

Kerkai Attila

Az Izraelben megrendezésre kerülő Európa Kupán 12 nemzet versenyszámonként 1-1 fős csapatai mérik össze tudásukat, s versenyeznek az I. ligába feljutást jelentő 1-2. helyekért. Tel Avivban Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia válogatottjai szerepelnek. Hazánk a legerősebb csapattal vesz részt a világversenyen.

Máté Tamás abszolút újoncként került be a magyar csapatba

Remek hír érkezett Zalaegerszegre, hiszen a Zalaszám-ZAC versenyzője, Ferenczi Melinda remek fizikális és mentális formában van, s két versenyszámban is képviseli Magyarországot. Ha az időjárás nem szól közbe, 200 m-en remek teljesítményt fog nyújtani, bizakodik Kámán Ferenc edző. A ZAC sprintere oszlopost tagja lesz még a 4x400 m-es nemzeti váltónak is.

Ferenczi Melinda remek formában van, nem lehett kihagyni

Azt pedig már a tegnapi számunkban is jeleztük, az ob-ről szóló beszámolónkban, hogy a Keszthelyi VDSE élvonalba berobbant sprintere, Máté Tamás is meghívást kaphat. Mi több, az ő neve is szerepel az Izraelbe tartó magyar atlétaválogatott névsorában. Csikós József tanítványát, a 4x100 m-es váltóba nevezik.

A magyar csapat jövő hét elején utazik Izraelbe. A két napos viadal június 24-én és 25-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!