Sport

2017.05.30. 17:40

Találkoztak a 40 éve az NB I-be jutott ZTE női kosárcsapatának tagjai

ZALAEGERSZEG A megyeszékhely első NB I-es női kosárlabdacsapatának tagjai találkoztak szombaton az Ostoros-csarnokban: az együttes 1977 telén, negyven évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba.

Varga Andor

Az összejövetelt Pödörné Rákosa Erzsébet - aki annak idején maga is a csapat játékosa volt - szervezte meg, és elégedetten állapította meg: aki ígérte, be is futott a programra.

- A feljutó csapatnak én magam nem voltam tagja, már az NB I-es szezon során kerültem Egerszegre - mondta Rákosa Erzsébet, aki a ZTE FC titkárságvezetőjeként kétszeresen is házigazda volt szombaton. - Azóta viszont nemcsak végleg egerszegivé és zalaivá váltam, de zetés is maradtam mindmáig.

A találkozó résztvevői. Állnak (balról): Pécsi Ágnes, Fülöp Mária, Hocz Erika, Hersits László edző, Miszori Mária, Hersits Lászlóné, Koós Éva, Tolvaj Márta alpolgármester. Guggolnak: Kamondi Mária, Rákosa Erzsébet, Varga Miklósné, Kerkay Mária, Kustor Szilvia, Badacsonyi Ágnes, Zsolnai Judit. A képről hiányzik: Pocsai Erzsébet, Fazekas Györgyi, Paksa Zsuzsa, Finta Katalin, Kaszper Anna, Novák Gábor edző, Katona György szakosztályelnök és a már elhunyt edző, Kaczor Jenő Fotó: Katona Tibor

Az összejövetelen felidézték: a feljutás után a bennmaradás nem sikerült a csapatnak, egy szezont megint a második vonalban töltött a gárda, 1979-ben viszont újra az NB I következett, és azt már tíz év stabil tagság követte "odafönt". Ettől függetlenül nem lehet vitás: az úttörő szerep az 1977-es együttesé volt, abban az értelemben is, mert az Ostoros- (egykori Munka-) csarnokot anno ennek az alakulatnak a kedvéért, az NB I-ért építették.

Hogy az a negyven évvel ezelőtti időpont nem is volt olyan régen, bizonyítja, hogy a csapattagok nem csupán fehér asztal melletti beszélgetésre és vendéglátásra voltak kaphatók szombaton, de játszottak is kicsit a parketten. A kiváló hangulatú összejövetel végén pedig megegyeztek: a következő kerek évforduló, az 50 éves jubileum alkalmából ismét találkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!