Sport

2015.05.28. 13:36

Kihirdették a Rióra készülők névsorát: Szűcs Valdó is kerettag

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége jóváhagyta a világversenyekre készülő atléták névsorát és a Zalaszám-ZAC több tagja is élvezi a bizalmat.

Kerkai Attila

A legrangosabb keret az olimpiára készülő szűk csapat. A 2016-os riói olimpián a NOB csökkenteni akarja a résztvevők számát, így nagyon magas nevezési szinteket írt ki. Ennek ellenére Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC kiválósága is élvezi a magyar válogatott szakvezetésének bizalmát, a 110 m gátfutók között. Ugyanő a Csillag-programban is kiemelt támogatást és figyelmet kap.

A felnőtt válogatott keretnek három egerszegi atléta tagja: Aranyics Bence, Ferenczi Melinda és Szűcs Valdó.

Szűcs Valdó egy itthoni versenyen. Rendkívül magas szintidők. Fotó: Pezzetta Umberto

Az utánpótlás Bajnok-programban Aczél Norbert, Major Márk, Veiland Violetta, Takács Dóra dobóatléta, Balogh Péter, Ferenczi Melinda, Köcse Richárd rövidtávfutó, valamint Ott Benjamin középtávfutó készül a válogatott viadalokra és világversenyekre.

Spiriev Attila szövetségi kapitány nyomatékosította: formajavulás, illetve - hanyatlás esetén be -, illetve ki is lehet kerülni a keretekből. Idehaza, a Zalaszám-ZAC elnöksége is megkülönböztetett figyelemmel segíti válogatott atléták munkáját.

Az egerszegi klub több egységgel indult legutóbb Székesfehérváron, az újonc és serdülő váltó országos bajnokságon. Ezek eredményei. 4x600 m váltófutás, újonc fiú: 4. Zalaszám-ZAC (Ritecz Kristóf, Horváth Marcell, Rábai Péter, Kónya Dániel) 7:11,04. 4x600 m, újonc leány: 7. ZAC (Tóth Adrienn, Schein Anna, Tóth Boglárka, Németh Panna) 8:04,65. 4x100 m, serdülő fiú: 5. ZAC (Gubinecz Martin, Németh Erik, Kerkai Alex, Dienes Mátyás) 47,96. 4x300 m, serdülő fiú: 5. ZAC (Gubinecz Martin, Gubinecz Márk, Németh Erik, Dienes Mátyás 2001) 2:45,01. 4x300 m, serdülő leány: 10. ZAC (Illés Petra, Tamás Réka, Tóth Bianka, Varga Bernadett) 3:11,34.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!