Sport

2015.05.10. 15:48

Pintér Károly: arany és ezüst az egyéni teke ob-n!

A hét végén rendezték meg a tekézők felnőtt egyéni bajnokságát. Ami nem meglepetés, hogy születettek zalai sikerek, az viszont óriási bravúr, hogy Pintér Károly, a ZTK-FMVas fiatal versenyzője először vehetett részt a felnőtt ob-n és első fellépésén egyéni bajnoki címet szerzett!

Kerkai Attila

A férfiak Egerben találkoztak, a nők Bábolnán, az ob-n már csak a kvalifikációs viadalokon túljutott legjobb 36 tekés indulhatott. Az első nap a klasszikus, 120 dobásos versenyé volt, és a férfiaknál valóban bombameglepetés született. Pintér Károly, a ZTK-FMVas ifjúsági korú fiatalja mindenkit megelőzött és 638 fával bajnoki címet nyert válogatott társai, köztük, az ezüstérmes klubtársa, Nemes Attila (630 fa) előtt. A zalaiak közül Fehér Zoltánnak külön tétje is volt az ob-n, hiszen a szegedi Fehér Bélával „dobott szét" a vb-csapatba kerülésért, ami a ZTK tekézőjének sikerült az elért 612 fával, amivel a 7. helyen végzett. A legjobb nyolc közé még befért a 8. helyen a zalalövői Takács Tamás, aki 611 fát ért el.

A ZTK tagjai közül Farkas Sándor 601, Kozma Károly 591, Pákai Zsolt 588, Járfás Szilárd pedig 583 fát dobott.

A nők Bábolnán versenyeztek a hét végén, a ZTE-ZÁÉV TK tagjai közül a legjobban Airizer Emese (ZTE ZÁÉV) dobott, aki 595 fával a pontszerző 6. helyen végzett. Csapattársa Csurgai Anita 573 fával a kilencedik helyen zárt. Kovács Dóra 558, Baracsi Ágnes 540, Szabó Márta 532 fáig jutott.

Pintér Károly berobbant az élvonalba és a ZTK tekések majdnem duplázni tudott. Fotó: Katona Tibor

Vasárnap a bajnokság második napján a sprintszámot rendezték meg, valamint az összetett versenyben is osztottak érmeket a sprint és az előző napi egyéni verseny alapján. Újabb ZTK-sikert hozott ez a nap, hiszen Farkas Sándor megnyerte a sprint számot, Pintér Károly és Járfás Szilárd pedig megosztva kapta a bronzérmet. A összetettben mindössze két fa hiányzott Pintérnek, hogy duplázzon, ugyanis a volt egerszegi Kiss Tamás 853 fával győzött, Pintér Károly pedig 851-gyel ezüstérmet vehetett át. A hölgyek küzdelmeiben Bábolnán szintén született egy zalai érem: Kovács Dóra a ZTE--ZÁÉV TK versenyzője meglepetésre a sprint számban ezüstérmet nyert, Csurgai Anita az 5-6. helyen végzett. Az összetettben az egerszegiek nem kerültek be az első tíz közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!