Sport

2015.03.05. 16:00

Teke: indul a rájátszás, a férfiak és nők is idegenben kezdik a csatározásokat

Zalaegerszeg - Az alapszakasz befejeződött a tekézők Szuper Ligájában, a ZTK FMVas férfi és a ZTE ZÁÉV női együttese egyaránt a második helyről várja a rájátszást, amely a hét végén máris indul, de közben lesznek üresjáratok is. A csapatok az alapszakaszban elért eredményeket magukkal viszik.

Zalai Hírlap Sport

- A második helyezésünk megfelel az erőviszonyoknak - állapított ameg Fehér László, a ZTK-FMVas edzője. - Az éllovas Szeged hazai és nemzetközi porondon is már több mint egy éve veretlen, s az idei bajnokságra pedig tovább erősödtek, míg mi egy kicsit gyengültünk. A klubvezetés az idei szezonra a fiatalok beépítését tűzte ki célként, mellette a bajnokságban a második helyezést, az Európa Kupában pedig a négy közé kerülést, amit aztán végül megnyertünk. A bajnokságban biztosan állunk a második helyen, előre nem hiszem, hogy tudunk lépni, ami nem jelenti azt, hogy feladnánk a Szeged elleni találkozókat. A fiatalok beépítésével is jól állunk Kozma, Pákai bőven kapott lehetőséget a csapatban, de Pintér is.

A férfiaknál az érmekért az alapszakasz 1-3. helyezettje küzd a ZTK FMVas szombaton a Répcelak vendége lesz, majd a vasiak látogatnak Egerszegre. A rájátszás többször is megszakad az egyéni és a válogatott felkészülése miatt és április 25-én fejeződik be.

Farkas Sándor tudásában továbbra is bízhat a szakvezetés, és Szabó Márta is erőssége csapatának

A hölgyeknél nem ennyire egyértelmű a helyzet. Igaz a Rákoshegy I. csapata öt ponttal vezet a ZTE ZÁÉV előtt, ami akár le is dolgozható. Az egerszegieknek viszont hátra is kell nézni, mert a harmadik BKV mindössze 2 ponttal van lemaradva tőlük, ráadásul szombaton éppen a fővárosiak otthonában kezdik a rájátszást.

- Az ősszel százszázalékosan szerepeltünk - tekintett vissza az alapszakaszra Baján János, a női csapat edzője. - A tavasz során viszont két vereség, és két döntetlen is becsúszott. Ezért számunkra a BKV Előre elleni találkozók lesznek a legfontosabbak. A Rákoshegy négy válogatottal rendelkezik, ők a bajnokság esélyesei, ám mi megvertük őket otthonukban, és Egerszegen is nagy csatára késztettük őket. Ezzel azt is bizonyítottuk: ha mindenki odafigyel akár ellenük is nyerhetünk. Célunk úgy szerepelni a rájátszás során, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról, és a második helyet mindenképpen szeretnénk megtartani.

A ZTE ZÁÉV szombaton a BKV Előre vendége lesz, majd a fővárosiak vendégeskednek Egerszegen. A következő pároscsata a Tatabánya ellen lesz, majd a nagy rivális Rákoshegy I. elleni párosmérkőzéssel zárul.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!