Sport

2014.09.01. 12:35

HunGarian Baja: A Világkupa éllovasa is eltévedt

A cseh Lubomir Vojkuvka győzelmével zárult a motorosok versenye a HunGarian Baján. A Világkupa-sorozat idei 7. állomása tartogatott meglepő fordulatokat, a végeredmény tekintetében is csak a felügyelő testület ülése után lehetett biztosat mondani.

Varga Andor

A vihar és az eső volt a ludas ebben, mely a Pápa térségében lezajlott verseny harmadik szelektív szakaszán leszakította a szalagokat és a táblákat, így első két motoros egyrészt eltévedt, másrészt levágott mintegy 40 kilométert a távból. Ők a célban természetesen időbüntetést kaptak.

A végső győztes Vojkuvkának (hat német bajnoki címmel bíró korábbi endurósról van szó) viszont feküdtek a Pápa környéki szelektív szakaszok.

A 2. helyen a portugál Pedro Bianchi Prata végzett, aki megköszönte a remek versenyt a rendezőknek.

– Egy Világkupa-futamnak nem az a dolga, hogy könnyű legyen – vélekedett a célban. – Megküzdöttem ezekért a pontokért, de összességében remek kis hétvégét zártam.

A világkupa-sorozat éllovasának, az olasz Alessandro Ruosónak ezúttal nem termett babér. Lévén éllovas, ő ment ki elsőnek a pályára, és az eltévedt motorosok közé került.

A magyarok közül a Dakart is megjárt Somfai Mátyás volt a leggyorsabb, aki lapockatörés és három hónap kihagyás után tért vissza.

A mezőny zalaegerszegi tagjának számításait felülírták a saras-vizes körülmények. Hodola Richárd így beszélt a viadalról:

– Sok motoros kifejezetten szereti a csúszós, vizes pályákat, de én nem. Emiatt a pénteki napon és szombat délelőtt jelentős hátrányt szedtem össze a versenytársakkal szemben. Délután, ahogy száradtak az utak egyre gyorsabb tudtam lenni, de ez csak arra volt elég, hogy az abszolút értékelésben a 13., a motorosok közt pedig a 7. helyen értem célba. A viadal színvonala Világkupához méltó volt, rengeteg versenyző érkezett szerte Európából. A szervezők rendkívül fárasztó és hosszú szakaszokkal rukkoltak ki, csak a szombati napon több, mint 500 kilométer volt a versenytáv, de egy Vk-futamnak ki kell emelkednie a többi verseny közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!