Sport

2013.10.13. 17:20

Gálás siker a Zala Open latin formációs táncversenyen

Zalaegerszeg - Szombaton hatodik alkalommal rendezték meg a Városi Sportcsarnokban a Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Tánc-fesztivált és Versenyt.

Zalai Hírlap

A latin-amerikai formációs táncverseny lényege, hogy a térség öt táncának (cha-cha-cha, szamba, rumba, paso doble és jive) kell szerepelnie a versenyszámokban, úgy zenében, mint mozgás tekintetében. A koreográfiák során különböző kötött térformákat kell kialakítaniuk a pároknak. A szakmai zsűri a mozgásfolyamatot, a táncosok technikai tudását, a koreográfiát és a zenéhez való alkalmazkodást pontozza, s az a gárda nyer, amely a legmagasabb pontszámokat éri el.

Különleges színfolt volt a Gördülő Tánccsoport bemutatkozása (Fotó: Katona Tibor)

- A mai nap különlegessége, hogy a Magyar Sporttánc Szakszövetség új versenyszabályzata szerint ez a viadal magyar ranglista verseny is az A ligára vonatkozóan - árulta el Kuzma Péter, a házigazda Gála Társastáncklub Egyesület szakmai vezetője. - Lengyelországból, Németországból és Ausztriából jöttek csapatok, illetve itthon Veszprémből és Szombathelyről is vannak ellenfeleink.

Az esti döntő programjában a versenytáncosok mellett szerepelt hazánk első kerekes székes együttese, a Gördülő Tánccsoport is, amely látványos koreográfiákkal szerzett emlékezetes perceket.

Eredmények. Juniorok: 1. Rockstep (Lengyelország) - James Bond című koreográfia, 2. Gála Társastáncklub Egyesület (Zalaegerszeg), USA, 3. Bonita Versenytánc Klub (Veszprém) - La Isla Bonita. B ligás verseny: 1. FCP Austria, Baila, 2. Gála, Dear Darlig, 3. Gála, Love. A liga: 1. Gála, Rock you, 2. Savaria Tánccsoport Egyesület (Szombathely), Rainbow Paradise, 3. Gála, Love.

- A győzelem mindig nagyon jó érzés - értékelt Kuzma Péter. - Természetesen nagyon sok munka van e mögött. A győztes koreográfia másfél éves, de most szeptember közepétől dolgozunk rajta keményebben. Péntek esténként több órán keresztül próbálunk, ahogyan szombatonként reggel 9-től este 6-ig folyik a munka minden héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!