Sport

2012.12.06. 18:10

X. Grand Gold Kupa asztalitenisz-verseny: zalai dobogósok

Balatonszárszó, Zalaegerszeg - A Balatonszárszón rendezett X. Grand Gold Kupa asztalitenisz-versenyen öt megyéből, köztük Zalából is indultak, ahonnan két egyesület küldött versenyzőket a viadalra.

Kerkai Attila

A  Gejzír-Kanizsa Kft. Varga Trans Pápa Kanizsa Sörgyár SE és a Hévíz SK az újonc, serdülő és ifjúsági leány illetve fiú kategóriákban indítottak versenyzőket és minden számban akadt zalai érmes. Az újonc fiú egyéniben a hévízi Raposa Roland szerzett bronzérmet, míg csapattársa,  Szalai Anna nagyon jó teljesítménnyel megnyerte az újonc versenyszámot. Anna a többi versenyszámban is jól szerepelt, a serdülő versenyszámban második lett, míg az ifjúságit megnyerte.

A  zalai érmesek (balról):  Szerdahelyi Péter, Szalai Anna, Gyöngyösi Áron, Raposa Roland, Szőllősi Márk és  Salamon Sára. Fotó: Kerkai Attila

A nagykanizsai Salamon Sára a serdülő leány egyéniben harmadik lett, míg klubtársa, Szőllősi Márk egészen a döntőig jutott, ahol nagy csatában kikapott. A két kanizsai ifjúsági játékos, Gyöngyösi Áron és Szerdahelyi Péter közel állt ahhoz, hogy kanizsai döntőt rendezzenek. Gyöngyösi bejutotta fináléba,  Szerdahelyi viszont nagy csatában kikapott az elődöntőben, így bronzérmet vehetett át. A döntőben Gyöngyösi Áron folytatta remeklését és magabiztosan nyert. A nyolc zalai érem nagyon szép teljesítmény volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!