Sport

2012.12.20. 18:44

Hatosnak vasárnap érme lehet

Hatos Gábor birkózó bronzérme megérkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központjába Üzbegisztánból és valószínűleg vasárnap a magyar sportoló át is veheti azt.

Kerkai Attila

A doppingvétségen ért üzbég Szoszlan Tyigijev visszaszolgáltatta londoni bronzérmét, melyet a 74-kg-osok szabadfogású küzdelmeiben szerzett. Szeptemberben derült ki, hogy az üzbég versenyző Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését.

 

Hatos Gábor vasárnap veheti át a londoni bronzérmet

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) egy hónapja ítélte Hatos Gábornak a londoni olimpia bronzérmét Tyigijevet pedig kizárta, aki a kategória harmadik helyéért rendezett mérkőzésén Hatost győzte le. A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, s egyben a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Csütörtöki információk szerint Hatos Gábor még az ünnepek előtt átveheti érmét, a tervek szerint vasárnap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!