Sport

2012.07.04. 16:48

A ZTE női együttese továbbra is meghatározó szereplő

Zalaegerszeg - A ZTE-ZÁÉV TK női tekézők most sem szakítottak a hagyománnyal, vagyis megint nem múlt el egy év bajnoki cím nélkül. A csapatversenyben viszont ezüstérmet szerzett a klub, bagy ahogy Borsos József elnök fogalmazott: ezt az ezüstöt megnyerték.

Kerkai Attila

A ZTE-ZÁÉV TK a hazai tekesportban az egyik bázist jelenti, amely nagy szó, főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben. Többek között erről is szó volt a csapat évértékelőjén, de persze elsősorban az eredmények azok, melyek megint büszkeséggel töltik el a klub vezetőit és szponzorait.

- Hatodik éve vagyok a klub élén, és ezidő alatt egyszer sem fordult elő, hogy ne nyertünk volna országos bajnoki címet, amit az idén Csurgai Anita szállított az egyéni bajnokságról - mondta Borsos József. - A Szuper Ligában a tavalyi harmadik helyezés után az idén másodikak lettünk úgy, hogy az utolsó harminc dobásig versenyben voltunk az aranyért. Mégis azt gondolom, hogy megnyertük ezt az ezüstérmet, nem pedig elveszítettük az aranyat. Méghozzá azért, mert csapategységgel sikerült elérnünk ezt az eredményt és azt azért ne feledjük: világbajnokunk, Airizer Emese szülés miatt gyakorlatilag kihagyta a teljes szezont, akit természetesen visszavárunk a csapatba.

Közben fiatalításon is átesett az együttes, ketten csatlakoztak az ifjúságiak közül a felnőttekhez, és Borsos Jószef azt is kiemelte: a szezon előtt edzőváltás történt, ugyanis Zsidó János vette át a csapat irányítását és az elnök szerint jó döntést hoztak, így értelemszerű, hogy továbbra is ő marad az szakvezető.

Az eredményeknél maradva, meg kell jegyezni, hogy a csapatbajnoki ezüstérem mellett és Csurgai Anita bajnoki címén túl is akadnak más, figyelemre méltó eredmények. Az ifjúságiak között Jandovics Dóra bajnoki érmei mindenképpen azok, de legfőképp Nemes Irén, valamint Horváth Katalin teljesítménye az ifi világbajnokságon töltötte el örömmel a ZTE-ZÁÉV TK vezetőit. Nemes két érmet is szerzett (napi egyéni ezüst és összetett bronz), Horváth pedig a tandem páros versenyében állt a dobogó harmadik fokán.

Borsos Jószef szólt az anyagi helyzetről is, kiemelve, hogy a ZÁÉV Zrt. a költségvetés 60 százalékát biztosítja, ami a mai világban nagy szó, de az önkormányzat támogatása is alapot jelent a működésben. Hozzájuk jönnek még a további szponzorok, ám így is gondot okoz például a nemzetközi szereplés biztosítása.

- Nagyon bízom benne, hogy a jövőben is számíthatunk támogatóinkra, hiszen tudjuk, hogy nehézségekből bőven akad a gazdaság világában - jegyezte meg Borsos Jószef. - Jó lenne indulni az Európa-kupában, ennek lehetőségét megvizsgáljuk, de csak akkor tesszük, ha a klub anyagi lehetőségeit mindez nem terheli meg veszélyes mértékben. A csapat stabil magja viszont adott és vannak reményteljes fiataljaink is, így ebből a szempontból tényleg nem fájhat a fejünk, szerencsére.


A ZÁÉV Zrt. támogatói szerepvállalása többször elhangzott és Peresztegi Imre, a cég vezérigazgatója úgy fogalmazott: számukra büszkeség szponzorálni az együttest. Egyben jelezte, a jövőben is kitartanak a tekecsapat mellett. Az évértékelőn jelen lévő Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere pedig hosszú évek óta tartó sikersorozatként minősítette a tekés lányok szereplését, melyet a város is nagyra értékel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!