Sport

2011.12.01. 06:53

Súlyemelés: a rekord sem maradt el

Az év utolsó nagyszabású eseményét rendezték a honi súlyemelősportban: a fiatalok Oroszlányban adtak számot felkészültségükről az utánpótlás magyar bajnokságon. A ZTE SK tagjai újra bizonyították, hogy számolni kell velük.

Kerkai Attila

A súlyemelő versenyrendszer sajátossága, hogy az országos bajnokságra valóban csak a legjobbak juthatnak el. Ennek megfelelően az éves teljesítmények alapján korosztályonként és súlycsoportonként is a legjobb 10-10 ifjú vasgyúró lépett dobogóra az oroszlányi utánpótlás ob-n.

A ZTE SK három versenyzője kvalifikálta magát az eseményre, és mind a hárman érmet szereztek. Közülük a legjobban Molnár Martina szerepelt, aki megkoronázta egész éves teljesítményét. A serdülő lányok 63 kg-os súlycsoportjában rajthoz állt tehetség a nyári, ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett sérüléséből még nem teljesen épült fel, ám így is egy kg-mal túlszárnyalta egyéni legjobbját, korábbi saját csúcsa helyett egyben új korosztályos magyar rekordot állítva fel (165 kg). Ugyancsak a serdülőknél, ám a fiúk 62 kg-os súlycsoportjában szerepelt Takács Tamás, aki szakításban új egyéni legjobbat teljesített, ám lökésébe kisebb hiba csúszott, így az összetettben minimális különbséggel lemaradt az ezüstéremről - de a bronzot biztosan szerezte meg.


A junior fiúknál, az 56 kg-osok mezőnyében állt rajthoz Tóth Krisztián, aki hozta a tőle elvárható teljesítményt, s ez számára, illetve a ZTE SK-nak is újabb bronzérmet eredményezett az utánpótlás országos bajnokságon.

A fiatalokat Lőrincz István, Papp Péter és Takács Tamás készítették fel, akik elégedettek lehetnek, hiszen tanítványaik a tőlük elvárható teljesítményt nyújtották az ob-n.

A ZTE SK szakágvezetője, Vörös Zoltán pedig azt is elmondta: véget ért az országos bajnokságok sora, a klub pedig az év végéig még egy versenyt tervez rendezni.


- Örömteli, hogy a ZTE-nek vannak ifjú tagjai, akiknek a lelkesedése töretlen. Hogy számukra is legyen sikerélmény és versenykörülmények között kipróbálhassák az eddig megszerzett tudásukat, hamarosan Mikulás Kupa néven rendezünk területi versenyt. Sokan még nem vettek részt ilyen erőpróbán, számukra az év vége felé ez egyfajta jutalom lesz az elvégzett munkáért - mondta Vörös Zoltán.

A teljességhez tudni kell: hajnalban indult útnak a ZTE küldöttsége az ob helyszínére, hisz a klub anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy versenyzői szállásra költsenek. Így viszont az autóból kiszállva, szinte azonnal pódiumra kellett lépniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!