Sport

2011.08.09. 17:10

Két ezüst az atléta ob-ről

A tolnai megyeszékhelyen, Szekszárdon rendezték meg a 116. Magyar Atlétikai Bajnokságot. A Zalaszám-Zalaegerszegi AC sportolói kicsi, de erős csapattal képviselték megyénket a világbajnokság előtti utolsó eseményen.

Bóbics László

A női 100 méteres gátfutásban a szinte az egész szezonban sérüléssel küszködött Juhász Fanni címvédőként állt rajthoz. Kitűnő kezdés után a táv végén sajnos kiütközött a versenyhiány, és Juhász végül egyetlen századmásodperccel (13,96) kikapott.

A női 400 m-es gátfutásban az idén valamennyi korosztályos bajnokságot megnyert Némethy Zsófia a felnőttek között kiváló hajrával és élete legjobb eredményével (62,31 mp) szerzett ezüstérmet.


A veterán Európa-bajnok Bognár Szabolcs súlylökésben idei legjobb eredményével (15,89 méter) éppen lemaradt a dobogóról, a 4. helyen zárt, diszkoszvetésben pedig 49,62 méterrel a nyolcadik helyen végzett.

Két ifjúsági korú versenyző a tapasztalatszerzés jegyében indult a felnőttek között: Gergely Hajnalka magasugrásban 160 centiméteres teljesítménnyel 10., Szűcs Valdó pedig 200 m-en a B-döntőben a 6. helyen végzett.

Kámán Ferenc vezetőedző azzal kezdte a verseny utáni értékelést, hogy Kálovics Anikó hiányát megérezte a ZAC.

– Fannitól a sérülése miatt előzetesen elfogadtuk volna a második helyet, csak hát az az egy század... Zsófi élete első felnőtt egyéni érmét szerezte, de ha kicsit bátrabban kezd, ez lehetett volna fényesebb is. Váltóink eredményesen szerepelhettek volna, de objektív okok miatt nem indulhattak: Domiter Eszter műtét után gyógyul, Nánásiné Farkas Bernadett anyai örömök előtt áll, és a fiú kvartettben is többen sérültek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!