Sport

2011.07.02. 16:37

Junior ökölvívó Eb: két magyar aranyérem Keszthelyen

Minden idők legsikeresebb junior (15-16 évesek) Európa-bajnokságán van túl a magyar ökölvívó-válogatott, ugyanis Herczeg Norbert (54 kg) és Hámori Ádám (75 kg) is a dobogó tetejére állhatott Keszthelyen.

MTI

 


A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szombati döntőkre megérkezett a viadalra Erdei Zsolt, két súlycsoport korábbi profi világbajnoka.

A szorítóban a kecskeméti Herczeg folytatta remeklését, az első menetet 6-3-ra nyerte meg török riválisa ellen, a másodikban tartotta a különbséget, majd a harmadikban rátett még egy lapáttal, és a közönség üdvrivalgása közepette 16-11-es győzelmet aratott.

A kőszegi Hámori az első menet után még vesztésre állt grúz ellenfelével szemben, a másodikat követően azonban már ő vezetett, a vége pedig - megérdemelten - 12-10-es siker lett.



Junior ökölvívó Eb - szombati képek ITT


Junior ökölvívó Eb - csütörtöki képgaléria ITT


Junior ökölvívó Eb - az első nap fotói ITT


A házigazda magyarok két arannyal és három bronzzal fejezték be a viadalt, ez minden idők legjobb teljesítménye ebben a korosztályban.

A magyar érdekeltségű döntők:
54 kg: Herczeg Norbert-Nurettin Ovat (török) p. gy. 16-11
75 kg: Hámori Ádám-Vaszil Cicilasvili (grúz) p. gy. 12-10



Szombat délelőtt:
Herczeg és Hámori az aranyért küzd a junior Európa-bajnokságon

Keszthely – Péntek két magyar versenyzőnek sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást a Balaton fővárosában zajló junior ökölvívó Európa-bajnokságon. Szombaton 14 órától Herczeg Norbert (54 kg) és Hámori Ádám (75 kg) is az aranyéremért öklözhet.

Magyar szempontból rosszul kezdődött a nap, mert Komor László (81 kg), aki a döntőbe jutásért öklözhetett volna, belázasodott és az orvos nem engedte, hogy szorítóba lépjen. A magyar fiú érthetően szomorú volt, de azért nagyon elkeseredve sincs, mert a bronzérmet így is átveheti majd a szombat délutáni eredményhirdetésen.

A magyarok közül a pénteki elődöntőkből Herczeg Norbert (54 kg) és Hámori Ádám (75 kg) bekerült a döntőbe, Bársony Bernárd (57 kg) és Sinkó Krisztián (63 kg) viszont nagy csatában maradt alul. A magyar válogatott vezetőedzője, Farkas József, így is elégedett volt.

– A mai napot úgy értékelem, hogy ez a nagy menetelés meghozta gyümölcsét, hiszen két versenyzőnk is nyerni tudott, és döntős – kezdte a válogatott szövetségi kapitánya. – Sinkó Krisztián nagyon elfáradt, az eddigi meccseken jóval erősebb ellenfeleket győzött le, most mintha pszichésen zuhant volna össze, de így is kalapot kell emelni a teljesítménye előtt. Igaz ez Bársony Bernárdra (57 kg) is, Komor Lacit pedig nagyon sajnálom. A szombati döntőben óriási meccsekre van kilátás. Herczeg Norbi egy ukrán ellenféllel meccsel a kontinensbajnoki aranyért, Hámori Ádám pedig a grúz Cicilasvili ellen vív majd nagy csatát. Ahogy elnéztem az ellenfeleket, mindkét fiúnk esélyes a győzelemre. Igaz, egy fináléban ez a megállapítás mindkét résztvevőre igaz, hiszen ide már a legjobb formában lévő versenyzők jutnak be. Nagy öröm számunkra ez a teljesítmény, s az is, hogy a magyar tábor mindvégig kitartott mellettünk, és buzdította a mieinket.

A kontinensviadalnak zalai résztvevője is van, mert a kanizsai Dolmányos József a bírói testület tagja.

– Már régebb óta nemzetközi szinten bíráskodom – kezdte a dél-zalai sportember. – Az Eb után közvetlenül Törökországba utazom, addig azonban most azért szorítunk, hogy minél jobban szerepeljen a magyar együttes. Kellemes meglepetés a fiatal magyar válogatott nagyszerű teljesítménye. Öten szereztek érmet, ez bravúros teljesítmény. Ketten bejutottak a fináléba, ahol még az Európa-bajnoki cím megszerzésére is reális esélyük van. Minden sikerre nagy szüksége van a magyar sportnak. 


MEGKÖSZÖNTÉK A VENDÉGLÁTÁST
Péntek délelőtt Keszthely polgármestere, Ruzsics Ferenc látta vendégül az Európa-bajnokság csapatainak vezetőit. A város első embere hajókirándulásra invitálta 33 nemzet csapatvezetőit. A fogadáson Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség első embere megköszönte a város vezetésének azt a remek munkát, amit eddig végeztek a kontinensviadal szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!