Sport

2009.11.25. 03:28

A látványtánc vb-re hangolnak Kanizsán

Nagykanizsa (kv) - Finisébe érkezett a felkészülés az International Dance Federation (IDF) 2010. évi látványtánc-világbajnokságára, melynek május 26-30-ig a dél-zalai város ad otthont.

zaol.hu

A Szan-Dia Fitness Sport Clubnál hosszú évek óta folyó kiemelkedő szakmai munka elismeréseként a Vágó házaspár vezette klub rendez-heti az olaszországi központú IDF immár 8. világbajnokságát, melyre a hét végén kezdődnek meg a selejtező sorozatok. A tegnapi sajtótájékoztatón Vágó László elmondta: a kiskunlacházi viadallal veszi kezdetét a vb-selejtező, melyen a közel 900 induló között nagykanizsai, zalaegerszegi és keszthelyi versenyzők is szép számmal részt vesznek. A sorozat jelentős állomása lesz a december eleji, Rosignanóban megrendezésre kerülő IDF nemzetközi ranglistaverseny - egyben nyílt olasz bajnokság -, majd a január végi, nagykanizsai, szintén a Szan-Diához kapcsolható IDF vb-kvalifikációs Magyar Bajnokság. Az International Dance Federation 2010. május 26-án Nagykanizsán rendezi az immár nyolcadik látványtánc-világbajnokságot, ahol körülbelül 150 versenyszámban - mint például a hip-hop, a fantasy, a karibi, a step, a break, a funky vagy a boogie - lesz mintegy 5-600 magyar induló. A Hevesi Sándor Művelődési Központban és környékén otthont kapó, nagyszabású sporteseményhez - mint tegnap elhangzott - hasonló volumenű egyéb programok társulnak, melyek mind-mind arra hivatottak, hogy mesz-szire vigyék Nagykanizsa és Zalakaros, valamint a két város vállalkozóinak és intézményeinek jó hírét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!