Sport

2009.09.04. 02:28

Még mindig vezetnek

Nagykanizsa (bb) - A városban rendezték meg a régiós ökölvívó-bajnokság 6. fordulóját, melyen több korosztályban léptek szorítóba a bokszolók. Az első helyen ezúttal a Kaposvár végzett, megelőzve a Kanizsa Box Klub és a Pécsi VSK együttesét.

Mórocz Zsolt

A Kanizsa Box Klub pontosan öt évvel ezelőtt azzal a céllal indította útjára a viadalsorozatot, hogy a bokszolók az országos bajnokságok előtt minél több időt töltsenek éles körülmények között a ringben. Miután a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is támogatta az ötletet, egy speciális pontrendszert is kialakítottak, mely szerint a győztes mérkőzésért három, a döntetlenért kettő, míg a vereségért nulla pont jár.

- Örömmel töltött el bennünket, hogy olyan egyesületek jelentkeztek be, ahol már szinte a végét járta az ökölvívó képzés - fogalmazott Korpics Miklós, a Kanizsa BK vezetőedzője. - Az öt év alatt Pécs mellett még Komló is feltűnt a boksz-térképen, sőt Dombóvár, Kaposvár, Paks és Sopron is állandó résztvevők lettek.

A régiós bajnokság kanizsai, 6. fordulója viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis bár 25 pár feszült egymásnak, ebből csak 13-an csaptak össze tétmeccsen. Korpics Miklós edző véleménye szerint ennek prózai oka van: a nyári szünet miatt a versenyzők nem készültek fel eléggé a küzdelemre, így a váratlan sérülés elkerülése miatt csak átmozgatták az izmaikat.

A vendéglátó kanizsaiak viszont a nyáron is folyamatosan edzettek, mely a teljesítményükön is meglátszott. A serdülőknél 72 kg-os súlycsoportban induló Béli Tamás kitartó öklözéssel győzött. A felnőtteknél 75 kg-ban kötelek közé lépő Korpics István ismét technikás bokszolással verte meg dombóvári ellenfelét, és így tett a 81 kg-ban induló Vass Richárd is.

- Elégedettek lehetünk még akkor is, ha most a Kaposvár nyert - értékelt a torna végén Korpics Miklós. - A pontversenyben még őrizzük az előnyünket, ám az októberi, pécsi fordulóban már résen kell lennünk, hogy november 14-én, a kanizsai záróversenyen felállhassunk a dobogó csúcsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!