Sport

2009.09.02. 02:29

Ants: a rájátszással folytatják

Nagykanizsa (bb) - Az Ants baseball gárdája az NB I-es bajnokság alapszakaszában hazai pályán legyőzte a Jánossomorját, így feállhatott a dobogó legalsó fokára, míg a kilenc csapatos Interligában a hatodik helyen végzett. A Magyar Kupában viszont hamar elvéreztek a Hangyák.

Mórocz Zsolt

Ants-Jánossomorja 4:3 
Nagykanizsa. NB I-es, egyben Interliga-találkozó.

Ants: Darabos, Lóki, Gondi, Mercz (Mészáros G.), Fertig (Ivanics), Tirnicz, Víg, Sopár. Edző: Darabos Gábor.

Rutinos játékosokkal kiegészülve lépett pályára a hazai csapat, hisz elhúzódó combsérüléséből felépülve például most tért vissza Ivanics, sőt, a csapatvezető, Gondi is hadrendbe állt. Persze egyáltalán nem volt véletlen a komoly erősítés, ugyanis a tét a harmadik hely megszerzése volt. Ennek ellenére a meccset a vendégek kezdték jobban, aztán az ötödik iningtől a dél-zalaiak átvették a mérkőzés irányítását. Ivanics visszatérése üdítő játékot hozott, így a diadal egy pillanatig sem forgott veszélyben. Tehát a bronzérmes Hangyák szeptember 4-5-én a Szentendrével kezdik meg a három győzelemig tartó rájátszást.

A mérkőzés egyben a nemzetközi Interliga küzdelmek végét is jelentette Gondiéknak, akik győzelmük ellenére 6. helyen végeztek a kilenc csapatos - szlovákokkal tűzdelt - mezőnyben. A rájátszásról viszont lemaradtak, hiszen csak az 1-4. helyezett gárdák jutottak a főtáblára.

Darabos Gábor: Jók az öregek a háznál... A szezon talán legjobb mérkőzésével zártuk az alapszakaszt.

Szentendre Sleepwalkers-Ants 7:3Szentendre. Magyar Kupa, selejtező.

Ants: Darabos, Lóki, Lőcz, Fertig, Mészáros G., Török, Mészáros B., Tirnicz, Víg, Sopár. Edző: Darabos Gábor.

Az MK küzdelmeibe az Ants gárdáját a szintén élvonalbeli Szentendrével, s a másodosztályú Astros-szal sorsolták össze. A szabályok szerint a hármas csoportból egy juthatott tovább. A kanizsaiaknak kezdésként pechjükre a nagy rivális Szentendre jutott. Ugyan a vendégek jól harcoltak, ám a kiválóan támadó és remekül védekező hazaiak ellen kétszer is hibáztak, s ez megpecsételte sorsukat.

Darabos Gábor: Bátran játszottunk, kockáztattunk a remélt siker érdekében, ám ezért sajnos nagy árat fizettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!