Söjtör

2016.10.17. 11:28

Deák 70 - tizedszer

Söjtör – Vasárnap huszonharmadik alkalommal kezdődött és ért véget a faluban a Deák Teljesítménytúrák.

Varga Andor

A Söjtöri Természetjáró Klub, illetve a főszervező Toplak József minden évben Deák Ferenc születésének évfordulójához igazítja a programot, melyen az idén 138 résztvevőt regisztráltak.

– Ez kevesebb valamivel, mint a megszokott létszám, aminek legfőbb oka, hogy munkanap-áthelyezés miatt ez a hétvége csak egy napból állt – vélekedett Toplak József. – Illetve sokakat elriasztott a szombat délutáni eső is, pedig vasárnap gyönyörű volt már az időjárás. Az össz létszámhoz képest a leghosszabb távot, 70 kilométert sokan, összesen tizenhatan vállalták be és gyalogolták le.

A 20 kilométeres távnak vágott neki a Göcsej SE-ből (balról) Rupa Melinda, Utbert Tibor, Takács Bálint, Zsiga Veronika és Méhes Judit

Fotó: Pezzetta Umberto

Utóbbi mezőnyben ott volt a lenti Takács Károly, aki tizedszer ért célba a Deák 70-en, ezt a szervezők különdíjjal ismerték el. A távon vele voltak fiai is – ők „még csak” ötödször vállalták a kihívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!